Фермер з Волині поділився секретами вирощування супер солодкої моркви (фото)
З цього суперфуду роблять преміальний сік
Фермер Руслан Хомич з Рожищенського районі Волинської області вирощує супер солодку моркву. Сік, вироблений з неї було відзначено на міжнародній сільськогосподарській виставці «Зелений тиждень» у Берліні: за екологічність, якість та високі смакові якості. Про це повідомляє «Плантатор».
На думку фермера, чимала заслуга смаку – у підживленні мікродобривами. Зокрема, на моркві він застосовував Мікро-Мінераліс (Овочеві) із розрахунку 3 л на 2,5 га площі. Це комплексне мікродобриво містить сполуки заліза, цинку, міді, бору й молібдену. Серед його переваг – здатність пришвидшувати процес цвітіння рослин, сприяти збільшенню кількості зав’язі й зниженню нітратів у плодах; поліпшувати лежкість продукції під час зберігання та позитивно впливати на її смакові якості.
Фото rozhyshche.rayon.in.ua
«Наша морква завжди має бути солодкою», – говорить Руслан Хомич.
Фермер багато років вирощує овочі, хоча торік під них відвів меншу площу: близько 3 га під картоплю, 3,5 га під столові буряки, приблизно по 2 га під моркву і капусту.
Нагадаємо, в українських супермаркетах зелень будуть вирощувати прямо на стінах (фото).