Догори
Дати відгук

Фантастично смачний суп з сочевицею: два прості рецепти приготування

Сочевичний суп одночасно легкий і ситний, в ньому зберігаються всі корисні властивості бобових.

2 хв на прочитання13 Серпня 2022, 21:00
Поділитись:

Поживна сочевиця з приємним смаком рідко використовується в нашій домашній кухні. Багато людей не здогадуються про корисні властивості цієї культури.

Сочевиця прекрасно поєднується з м'ясом та іншими овочами, хороша на гарнір і як крупа для супу. Сочевичний суп одночасно легкий і ситний, в ньому зберігаються всі корисні властивості бобових, а смак повністю розкривається.

Любителі м'яса за бажанням можуть покласти в суп ковбаски або зварити його з яловичиною.

Суп з сочевицею і овочами

Інгредієнти:
Сочевиця - 1 стакан.
Оливкова олія - 50 мл.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 2 шт.
Часник - 4 зубч.
Кмин мелений - 2 ч. л.
Каррі - 1 ч. л.
Помідор - 600 г.
Лимон - 0,5 шт.
Червоний перець мелений за смаком.

Приготування:

У каструлю налити оливкову олію і розігріти. Цибулю дрібно нарізати, моркву очистити і натерти. Додати цибулю і моркву в каструлю з маслом, обсмажити до золотистого кольору. Додати часник, кмин, порошок каррі, тушкувати кілька хвилин. Потім всипати нарізані кубиком помідори, додати мелений перець, сіль.

Залити овочі літром води і додати сочевицю. Довести до кипіння, трохи зменшити вогонь і залишити суп на півгодини під закритою кришкою. Пару чашок супу подрібнити в блендері і влити назад в каструлю. Додати нарізану зелень, вичавити сік половини лимона. Залишити суп настоятися 10 хвилин і подавати до столу.

Томатний суп з сочевицею

Інгредієнти:
Сочевиця - 1 ст.
Томатний сік - 600 мл.
Морква - 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Солодкий перець - 1 шт.
Оливкова олія - 2 ст. л.
М'ясний бульйон - 1 стакан
Сіль, перець за смаком.

Приготування:

Сочевицю попередньо замочити на 40 хвилин у холодній воді. Потім відварити в підсоленій воді до напівготовності (приблизно 20 хвилин для зеленої і коричневої сочевиці і 10 для червоної). На сковороді обсмажити дрібно нарізану цибулю, додати терту моркву. Обсмажувати кілька хвилин на невеликому вогні. До овочів додати нарізаний кубиками перець, тушкувати ще кілька хвилин.

Овочі всипати в бульйон і довести до кипіння. Всипати в каструлю сочевицю, додати томатний сік і варити 5 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити суп настоюватися під закритою кришкою 20 хвилин. Подавати з подрібненою зеленню і сметаною.

Джерело: poradnyk.com.ua.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Відчуття падіння при засинанні — це нормально? Науковці пояснюють це дивне явище та наскільки воно небезпечне
3 хв на прочитанняВчора
Хірург Джозеф Якуб перед початком операції з видалення пахової грижі в операційній. Фото: Carl Gierstorfer і Laura Salm-Reifferscheidt
Міняють автомат Калашникова на хірургічні інструменти: медицина в Судані — країні, де все ще гірше, ніж у нас
11 хв на прочитанняВчора
Зображення створено ШІ
Фінляндія всьоме поспіль стала найщасливішою країною у світі: ось що робить фінів такими щасливими
1 хв на прочитанняВчора
Чорні ведмеді Аляски потрапили до приміщення для постачання й автопарку на об’єднаній базі Елмендорф-Річардсон, штат Аляска, що спричинило збій у роботі об’єкта. Фото: Офіс правоохоронних органів із збереження дикої природи JBER
На військовій базі на Алясці ведмеді влаштували собі шведський стіл із бойовими пайками (ФОТО)
3 хв на прочитанняВчора
Промислово розвинені країни пропонують 250 млрд євро на кліматичну допомогу: ось хто має заплатити
4 хв на прочитанняВчора
Найдорожчий банан у світі продали на аукціоні за 6,2 млн доларів: ось що вирішив зробити новий власник (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора
Кабмін на засіданні ухвалив низку рішень у сфері спорту та захисту довкілля
1 хв на прочитанняВчора
До кінця листопада потужні магнітні бурі не прогнозують
1 хв на прочитанняВчора