- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Експерти розповіли, коли в тісто варто додавати соду, а коли розпушувач
Експерти розповіли, коли в тісто варто додавати соду, а коли розпушувач
Вся справа в хімічній реакції
Деякі господині вважають, що сода та розпушувач – це два взаємозамінні інгредієнти для пишної випічки. Але це не так. Потрібно розуміти різницю у тому, коли та який продукт слід застосовувати.
КОЛИ ДОДАЄТЬСЯ СОДА
Борошно при додаванні соди піднімається в процесі випікання або смаження. Вся справа в хімічній реакції, яка відбувається, якщо змішати соду та кислий продукт. У цьому випадку підійде кефір, прокисле молоко, сметана, а також ефект буде отриманий і в тому випадку, якщо у складі тіста є лимонний або ягідний сік.
В крайньому випадку підійде звичайний оцет. Але сучасні кулінари рекомендують відмовитись від такого способу, вважаючи, що вся реакція відбувається у ложці, але не в тісті.
КОЛИ ПОТРІБЕН РОЗПУШУВАЧ
Такий компонент відмінно підійде для тіста, в якому немає кислоти (ні молочної, ні фруктової).
Допоможе продукт спекти бісквіт або печиво. Досить просто змішати розпушувач із сухими компонентами для тіста, а потім з’єднати з рідкими та ретельно перемішати. Реакція почнеться відразу, отже, потрібно тісто негайно відправити в духовку.
Якщо процес відкласти, то є ризик, що випічка просто не підніметься.