Як просто очистити овочі та фрукти від нітратів

1 хв на прочитання29 Червня 2021, 23:49
Фото: UAinKrakow.pl

Це легко зробить кожен

У процесі вирощування, процесу пакування та перевезення на багатьох фруктах і овочах накопичуються хімікати і небезпечні бактерії. Часто люди, щоб убезпечити своє здоров’я, миють продукти звичайним милом. Це - не правильно, кажуть експерти, адже залишки засобу можуть проникнути всередину продукту і викликати розлад шлунково-кишкового тракту, пише CommentsUA.

Насамперед перед приготуванням або вживанням будь-яких продуктів потрібно помити руки теплою водою з милом, щоб змити з них мікроби. Потім овочі і фрукти можна замочити в невеликій мисці, покривши їх на дві третини холодною водою. Туди слід додати харчову соду (із розрахунку 1 ч. л. на кожні 2 склянки води).

Можна перемішати фрукти й овочі у воді для кращого процесу.

Залишити так на 15 хвилин. Після цього потрібно прополоскати овочі та фрукти у воді кілька разів, переконавшись, що всі сторони очищені.

Дати фруктам і овочам висохнути. Тепер вони готові до вживання.

Для більш щільних фруктів і овочів, таких як дині, яблука, морква або картопля, можна використовувати щітку для з м’якою щетиною, щоб очистити поверхню.

Нагадаємо, що названо сім натуральних жироспалювачів.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: