Догори
Дати відгук

Експерти назвали місця, де "живе" коронавірус

1 хв на прочитання08 Жовтня 2020, 13:55
Поділитись:

Небезпека заразитися коронавірусом зростає в закритому просторі з великим скупченням людей, у будинках тривалого проживання громадян з ослабленим здоров'ям, у нічних клубах і в'язницях. Більшість випадків зараження коронавірусом — близько 80% - відбувається шляхом передачі інфекції від 10−20% хворих.

Про це експертка Всесвітньої організації охорони здоров'я Марія ван Керкхове повідомила під час трансляції в Twitter.

«Не всі хворі передають інфекцію комусь ще. Згідно з оцінками, від 10% до 20% випадків відповідальні за 80% заражень. Це означає, що поширення коронавірусу відбувається «вогнищами», — пояснили у ВООЗ.

Своєю чергою директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан повідомив, що "більшість населення все ще залишається чутливим" до коронавірусу. За його словами, наразі немає даних про те, як довго будуть захищені імунітетом ті, хто вже переніс зараження коронавірусною інфекцією

Щоб уповільнити темпи пандемії в Україні, ВООЗ вказує на необхідність розриву ланцюга передавання коронавірусу. Щоб розірвати ланцюг поширення коронавірусу, українській владі необхідно більше тестувати, розповів керівник офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

Нагадаємо, цієї доби в Україні новий антирекорд, кількість хворих впевнено перевалила за 5 тисяч.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.