Догори
Дати відгук

Екперти оцінили роботу нардепів з екополітики на "двійку"

А нардепи з Комітету екополітики вважать свою роботу вдалою та похвалилися успіхами

3 хв на прочитання11 Серпня 2020, 18:31
Поділитись:

Згідно з експертним опитуванням Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, діяльність парламентської більшості у сфері екологічної політики отримала 2 бали з можливих 5.

Всього опитано 75 громадських діячів, аналітиків та журналістів. Оцінювалися події за квітень – червень 2020 р.

“Ефективність парламентської монобільшості також оцінюється як низька – в жодному пункті оцінка не перевищує 3 балів з 5”, - йдеться у дослідженні.

З даних, зазначених в еталізованих результатах опитування, жоден експерт не поставив діям парламенту в екополітиці оцінку “Дуже ефективно, 5”.

Оцінку “загалом ефективно, 4” обрало лише 4% опитаних.

“Дуже неефективно, 1” та “Загалом неефективно, 2” оцінили 30,7% та 34,7% відповідно.

Експертне опитування «Політичний квартал: літо 2020» проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва з 14 по 22 липня 2020 року. Головна мета циклу «Політичний квартал» – підтримка відкритого врядування. Саме для цього здійснюється регулярний і відтворюваний моніторинг ефективності роботи органів влади та якісних політичних прогнозів.
Однак, попри обурення громадськості, нардепи з Комітету з питань екологічної політики та природокористування без перебільшень вважають свою роботу успішною. Й навіть відзвітували про свої успіхи. Відповідне повідомлення з'явилося на сайті Ради.
Так за період роботи третьої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання Комітет з питань екополітики провів 19 засідань, на яких розглянуто – 168 питань, у тому числі щодо контролю за виконанням законів, постанов і власних рішень – 39.

Внесено на розгляд Верховної Ради та розглянуто на засіданні Комітету 21 законопроєкт, з підготовки яких Комітет визначено головним та 75 висновків на законопроєкти направлено до головного комітету.

Верховною Радою прийнято два закони України, які віднесено до предметів відання Комітету, а саме:

- Закон України «Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів», спрямований на створення законодавчих умов впровадження в Україні національної лісової інвентаризації як нової системи збору та узагальнення даних про ліси в загальнодержавному масштабі.

- Закон України «Про внесення зміни до статті 17 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)». Закон забезпечить врахування зауважень та пропозицій громадськості щодо захисту довкілля та охорони здоров’я населення у процесі провадження господарської діяльності без необхідності зупинення на період дії карантину дозвільних процедур.

Верховною Радою було прийнято в цілому п’ять постанов підготовлених Комітетом і два законопроєкти у першому читанні.

Тим часом, новий закон про екоінспекцію: підприємці назвали ризики.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко