Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Ліс
  • Екокомітет рекомендує ВР прийняти за основу законопроект про лісові репродуктивні ресурси

Екокомітет рекомендує ВР прийняти за основу законопроект про лісові репродуктивні ресурси

Законопроект підтримують Міндовкілля та Держлісагентство.

2 хв на прочитання23 Листопада 2023, 09:14
Поділитись:

Метою проекту Закону про лісові репродуктивні ресурси (реєстр. № 9116) є встановлення правових і організаційних засад та забезпечення правового врегулювання відносин, що виникають при виробництві, впровадженні в обіг лісового репродуктивного матеріалу в Україні, його імпорту та експорту, а також наближення положень національного законодавства до вимог законодавства ЄС з питань лісових репродуктивних ресурсів, залучення у цю сферу інвестицій та нових технологій.

Прийняття проекту Закону:

  • дозволить створити нову інтегровану до стандартів ЄС систему регулювання та контролю діяльності з отримання та реалізації лісового репродуктивного матеріалу;
  • забезпечить збереження та відтворення унікальних лісових екосистем, збереження генетичного різноманіття і цінного генофонду видів та гібридів лісових дерев і кущів;
  • підвищить лісистість України створенням біотично стійких деревостанів;
  • забезпечить виконання Україною міжнародних зобов’язань, у тому числі наближення національного законодавства до законодавства ЄС.

До законопроекту наявні зауваження та пропозиції Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, Комітету з питань бюджету, Комітету з питань цифрової трансформації Мін’юсту, Мінекономіки, Мінфіну, МОН. Комітет вважає, що врахування зазначених зауважень та пропозицій можливе під час підготовки законопроекту до другого читання.

Законопроект підтримують Міндовкілля та Держлісагентство.

Комітет з питань інтеграції України до Європейського Союзу та Кабінет Міністрів України у висновку щодо відповідності законопроекту положенням права ЄС відзначили, що положення законопроекту не суперечать міжнародно-правовим зобов’язанням України та праву ЄС водночас потребують доопрацювання з метою приведення у відповідність до положень Директиви 1999/105/ЄС.

Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує Верховній Раді України законопроект про лісові репродуктивні ресурси (реєстр. № 9116) за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

Раніше ми писали: ЕкоКомітет рекомендує ВР підтримати законопроект щодо захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.