Догори
Дати відгук

Два популярних напої літа можуть зіпсувати ваш кишечник

Уникайте цих видів напою, оскільки вони містять дуже багато цукру.

1 хв на прочитання14 Червня 2023, 10:10
Поділитись:

Дієтологи підказали, які солодкі напої варто виключити із раціон через ризик отримання проблем із травленням. Вони викликають здуття живота. Про це вони розповіли в інтерв'ю для SheFinds. 

Якщо ви будете часто вживати підсолоджені напої, наприклад, газовані та айс каву, то гарантовано отримаєте у вигляді бонусу проблеми із кишечником. Проблема у тому, що вони містять величезну кількість цукру. Зокрема, газовані напої можуть викликати збільшення ваги, негативно вплинути на здоров'я кишечника. Навіть купуючи дієтичні газовані напої, ви не зможете уникнути дискомфорту через надмірну кількість штучних підсолоджувачів, що можуть  які можуть  змінити мікробіом кишечника.

Газовані напої також збільшують здуття живота, тому що  затримують газ у кишечнику.

Дієтологи рекомендують вживати звичайну воду чи пити чайний гриб (комбучу). Цей напій багатий на пробіотик і є здоровою альтернативою газировці.

Крім того, експерти закликають не пити айс каву, яка є джерелом рафінованого цукру і жирних молочних вершків. Споживання призведе до збільшення ваги, запалення та уповільнення обміну речовин, викликаючи проблеми із травленням та обміном речовин.

Айс кава з високим вмістом цукру може містити від 400 до 1200 калорій. Вибір натуральних підсолоджувачів або вершків для ваших напоїв, таких як мед, кориця або чайний гриб, може допомогти зменшити здуття живота і зміцнити здоров'я кишечника.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.