Пропонуємо вашій увазі чудовий рецепт улюбленої кабачкової ікри. Він простий і нескладний у виконанні, а готова ікра виходить дуже смачною, пише Новости Ю
Інгредієнти:
Приготування:
Для початку нарізаємо 5 середніх цибулин. Також на великій тертці натираємо 2 середні моркви.
Далі 2 великі кабачки нарізаємо середнім кубиком. В принципі, овочі можете різати так, як вам зручно, згодом ми подрібнюватимемо їх до стану пюре.
У казанок чи глибоку сковороду наливаємо 8 ст.л. рафінованої олії (~80 мл). Вмикаємо невеликий нагрів. У розігріту олію кладемо цибулю. Як тільки вона посвітлішає додаємо моркву. Смажимо 2-3 хв, щоб морква віддала свій колір.
Додаємо 70 г томатної пасти (2 ст.л) та 2 помідори, перетерті в пюре або порізані кубиком. Перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин.
Томатна паста потрібна для кольору та смаку, помідори для соковитості овочів, щоб у процесі не додавати воду.
Додаємо нарізані кабачки. Перемішуємо. Тушкуємо овочі 25-30 хв на маленькому вогні, прикриті кришкою. Воду не додаємо. Овочі повинні готуватись у власному соку. Через кожні 10 хвилин ікру перемішуємо, щоби не підгоріла.
В кінці солимо за смаком ~ 1 ч.л, перчимо і додаємо 3 зубчики часнику, пропущеного через прес. В цей час газ вимикаємо, ікру накриваємо кришкою та залишаємо настоюватися 10-15 хв.
Згодом пересипаємо ікру в зручну ємність і подрібнюємо занурювальним блендером до пастоподібної консистенції.
Готова ікра середня за густотою, не рідка, жирна. У неї насичений смак овочів та приємна пікантна нотка. Ікра виходить смачнішою, ніж із магазину. Зберігаємо її у закритому контейнері 3-5 днів. Якщо хочете законсервувати її, тоді ікру потрібно прокип’ятити після занурювального блендера.