Дуже смачна кабачкова ікра – легкий та простий рецепт

2 хв на прочитання27 Червня 2022, 10:43

Овочі повинні готуватись у власному соку

Пропонуємо вашій увазі чудовий рецепт улюбленої кабачкової ікри. Він простий і нескладний у виконанні, а готова ікра виходить дуже смачною, пише Новости Ю

Інгредієнти:

Приготування:

Для початку нарізаємо 5 середніх цибулин. Також на великій тертці натираємо 2 середні моркви.

Далі 2 великі кабачки нарізаємо середнім кубиком. В принципі, овочі можете різати так, як вам зручно, згодом ми подрібнюватимемо їх до стану пюре.

У казанок чи глибоку сковороду наливаємо 8 ст.л. рафінованої олії (~80 мл). Вмикаємо невеликий нагрів. У розігріту олію кладемо цибулю. Як тільки вона посвітлішає додаємо моркву. Смажимо 2-3 хв, щоб морква віддала свій колір.

Додаємо 70 г томатної пасти (2 ст.л) та 2 помідори, перетерті в пюре або порізані кубиком. Перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин.

Томатна паста потрібна для кольору та смаку, помідори для соковитості овочів, щоб у процесі не додавати воду.

Додаємо нарізані кабачки. Перемішуємо. Тушкуємо овочі 25-30 хв на маленькому вогні, прикриті кришкою. Воду не додаємо. Овочі повинні готуватись у власному соку. Через кожні 10 хвилин ікру перемішуємо, щоби не підгоріла.

В кінці солимо за смаком ~ 1 ч.л, перчимо і додаємо 3 зубчики часнику, пропущеного через прес. В цей час газ вимикаємо, ікру накриваємо кришкою та залишаємо настоюватися 10-15 хв.

Згодом пересипаємо ікру в зручну ємність і подрібнюємо занурювальним блендером до пастоподібної консистенції.

Готова ікра середня за густотою, не рідка, жирна. У неї насичений смак овочів та приємна пікантна нотка. Ікра виходить смачнішою, ніж із магазину. Зберігаємо її у закритому контейнері 3-5 днів. Якщо хочете законсервувати її, тоді ікру потрібно прокип’ятити після занурювального блендера.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: