Догори
Дати відгук

Дроти, обрізки тканини і пляжні рушники стали матеріалами для модного мережива (фото)

На багато елементів декору творця колекції надихнуло мистецтво румунського мережива.

2 хв на прочитання03 Листопада 2020, 09:56
Всі фото: instagram.com Всі фото: instagram.com
Поділитись:

Ідея проекту створення одягу з непотрібних дротів, обрізків  тканини і пляжних рушників  прийшла дизайнерці з Румунії. Коли дівчина помітила, що всередині її поламаних навушників — різнокольорові дроти, їй захотілося щось створити з них, і так з'явилася перше сукня. Дизайнер сплела її, ґрунтуючись на традиційній техніці бобінного мережива.

Олександра Сіпа (Alexandra Sipa)    — випускниця Центрального коледжу мистецтва і дизайну імені Святого Мартіна, працює дизайнером у Великобританії. Як пише  epochtimes,  у її портфоліо — співпраця з такими будинками моди, як Balenciaga і Oscar de la Renta.

Цього року  дівчина представила свою нову колекцію під назвою Romanian Camouflage, у якій використовуються вживані речі.

 

Дизайнер зробила з дротів довгі сукні, сумочку у формі кулі, бюстгальтери та персні. Вона порівнює процес створення мережив із живописом, адже в ньому так само немає механічних і повторюваних рухів.

"На багато елементів декору творця колекції надихнуло мистецтво румунського мережива. Вторсировину для проекту було куплено в лондонському центрі утилізації.  Необхідно  стежити за тим, щоб   не дісталися кабелі з таких потенційно небезпечних матеріалів, як скловолокно. Для пошиття куртки і пальто   придбала у благодійному магазині рушники, які пустила на тканину", — говорить Сіпа.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@atmos VOLUME 4: CASCADE @mus___w is wearing Discarded Electrical Wires Ruffle Coat from ROMANIAN CAMOUFLAGE Photographed by @nadineijewere Styled by @nathankleinstyling

Публикация от ALEXANDRA ȘIPA (@alexandrasipa)

Як пояснює Олександра Сіпа,  використання вживаних матеріалів — гарний спосіб для студентів заощадити і водночас застосувати в роботі новаторські прийоми.

До слова, стало відомо, де в Україні найбільше шкодять довкіллю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко