Догори
Дати відгук

Доведеться робити зміни до Червоної книги: на Черкащині знайдено рідкісну рослину (ФОТО)

Цей вид підсніжника значно відрізняється від місцевого.

1 хв на прочитання24 Березня 2024, 16:46
 На Черкащині знайдено рідкісну рослину На Черкащині знайдено рідкісну рослину
Поділитись:

Знайдено друге місце зростання підсніжника складчастого в материковій Україні. Цього разу біля міста Кам'янка у Черкаській області.

Офіційно вважається, що кримський підсніжник (підсніжник складчастий) росте окрім Криму в материковій Україні тільки в одному місці-в Холодному яру в Черкаській області. Цей вид підсніжника значно відрізняється від нашого місцевого підсніжника (підсніжника звичайного)-він його вище в кілька разів і квітка набагато більша.

У Червоній книзі України вказується лише одна точка зростання підсніжника складчастого в материковій Україні-Черкаська область, Холодний яр біля Чигирина.

Така ж інформація є і в інших джерелах, наприклад у Вікіпедії.

Однак, виявляється, що підсніжник складчастий росте в материковій Україні ще й в іншому місці-в лісі неподалік міста Кам'янка біля села Тимошівка в районі Лоджиного яру у Черкаської області.

Слід сказати, що в лісі під Тимошівкою підсніжник складчастий росте і в інших місцях. Можливо, місцеві любителі природи, лісники або ботаніки знають про цього місце зростання підсніжника складчастого. Однак на рівні України загалом про це, як свідчать наведені нами джерела, не відомо.

У будь-якому випадку зараз доведеться робити зміни до Червоної книги України та Вікіпедії.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost