- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Дослідники назвали продукт-суперфуд для довголіття: простий і доступний
Дослідники назвали продукт-суперфуд для довголіття: простий і доступний
Ефект продовження життя завдяки споживанню вівсяної крупи фахівець пов'язує з її насиченістю корисними мікроелементами.
Люди схильні вірити в те, що тільки дорогі та імпортні продукти можуть бути найкориснішими для організму. Модні чіа, годжі, авокадо намагається мати і вживати кожен, хто слідкує за здоров'ям, ігноруючи прості і доступні продукти харчування, які дослідники називають найбільш корисними для людини.
Так, цільні зерна вівса є «ідеальним продуктом довголіття», яким корисно снідати.
Цільні зерна вівса – це свіжо зібране зерно, яке лущиться й підсмажується. Для того, щоб отримати вівсяні пластівці, цільне зерно сушать, очищають і ріжуть на дрібні шматочки і, нарешті, нарізають у вигляді пластівців. У другому випадку, коли роблять вівсяні висівки, весь овес подрібнюють, нічого не видаляючи з зерна.
За словами лікаря дієтолога з США Келлі Спрінгер, цільні зерна вівса по праву вважаються «суперфудом». При вживанні на сніданок вони можуть стати для людини справжнім продуктом довголіття - думка експерта про це наводиться на порталі Eat This, Not That.
Спеціаліст рекомендує готувати кашу з половини склянки зерна на порцію. Ефект продовження життя завдяки споживанню вівсяної крупи фахівець пов'язує з її насиченістю корисними мікроелементами.
«Вівсянка допомагає вирішити багато проблем зі здоров'ям, це блюдо для сніданку всіх довгожителів. Його споживання може допомогти знизити ризик аутоімунних захворювань, серцевих патологій, набору ваги », - стверджує Спрінгер.
За словами дієтолога, половина склянки крупи містить 4 грами клітковини, завдяки якій підтримується тривале почуття ситості, знижуються концентрації «поганого» холестерину і цукру в крові. До того ж зерна забезпечують білком (5 грамів на півсклянки), підтримують активну діяльність імунної системи.
Відомо, оштрафували виробників, які продавали «вершкове масло» з рослинним жиром.