Влітку морозиво стає найпопулярнішим десертом. Причому приготувати його можна вдома, не використовуючи шкідливих добавок. Для цього знадобиться лише міксер та морозилка. Рецепт дуже простий.
Інгредієнти:
350 г полуниці або інших сезонних ягід чи фруктів
300 мл згущеного молока
500 мл вершків жирністю не менше 33 %
Приготування.
Полуницю помити, очистити від хвостиків і нарізати або скористатися блендером.
Має вийти однорідна маса. Це займе 1-3 хв залежно від потужності.
У велику миску налити верши жирністю не менше 30 %. Якщо жирність менша, складно буде збити до потрібної консистенції — вони так і залишаться рідкими.
Найкраще збивати вершки міксером, а не блендером, інакше є ризик того, що вийдуть не збиті вершки, а справжнє масло.
Приблизний час збивання — 10 хв. Збивати слід під кутом 90°. Досягнувши потрібної консистенції, відразу зупиніться, інакше вони розшаруються, і цього вже не можна буде виправити.
Тепер додати згущене молоко та полуницю. Знову гарно перемішати міксером для однорідної маси.
Отриману масу залити в форму й загорнути харчовою плівкою. Поставити в морозилку на 3 години, а краще на ніч.
Також можна прикрасити морозиво нарізаною полуницею.
Ми вже розповідали про згущенку за 15 хвилин: рецепт настільки простий, що ви перестанете купувати її в магазині.