Домашнє морозиво — лише три інгредієнти

1 хв на прочитання28 Червня 2022, 01:05

Справжній літний десерт, який готується це дуже швидко і просто.

Влітку морозиво стає найпопулярнішим десертом. Причому приготувати його можна вдома, не використовуючи шкідливих добавок. Для цього знадобиться лише міксер та морозилка. Рецепт дуже простий.

Інгредієнти:

350 г полуниці або інших сезонних ягід чи фруктів

300 мл згущеного молока

500 мл вершків жирністю не менше 33 %

Приготування.

Полуницю помити, очистити від хвостиків і нарізати або скористатися блендером.

Має вийти однорідна маса. Це займе 1-3 хв залежно від потужності.

У велику миску налити верши жирністю не менше 30 %. Якщо жирність менша, складно буде збити до потрібної консистенції — вони так і залишаться рідкими.

Найкраще збивати вершки міксером, а не блендером, інакше є ризик того, що вийдуть не збиті вершки, а справжнє масло.

Приблизний час збивання — 10 хв. Збивати слід під кутом 90°. Досягнувши потрібної консистенції, відразу зупиніться, інакше вони розшаруються, і цього вже не можна буде виправити.

Тепер додати згущене молоко та полуницю. Знову гарно перемішати міксером для однорідної маси.

Отриману масу залити в форму й загорнути харчовою плівкою. Поставити в морозилку на 3 години, а краще на ніч.

Також можна прикрасити морозиво нарізаною полуницею.

Ми вже розповідали про згущенку за 15 хвилин: рецепт настільки простий, що ви перестанете купувати її в магазині.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: