Домашні консерви в олії — це чудовий спосіб створити ароматні заготовки, які можна використовувати в різних стравах. Про це розповідає Телеграм-канал «Дача. Сад та город».
Для цього потрібно зробили п’ять основних кроків.
Вибір продуктів. Вибирайте свіжі і зрілі овочі, гриби чи інші інгредієнти для консервації. Овочі можна заздалегідь обсмажити на сковороді до напівготовності.
Підготовка олії. Розігрійте олію (оливкову, соняшникову чи іншу) на сковороді чи в каструлі. Додайте ароматичні спеції, такі як часник, зелень, перець, розмарин.
Заповнення банок. Вкладіть виготовлені продукти в стерилізовані банки, заповнюючи їх не до кінця. Залишайте трохи місця для олії.
Заливання олією. Залийте продукти олією так, аби вона повністю їх вкрила. Переконайтеся, що в банках не залишилася пухирців повітря.
Закривання банок. Закрийте банки стерилізованими кришками.
Також ми розповідали, що консервація може бути небезпечною: медики рекомендують, як уникнути ботулізму.