Догори
Дати відгук

Домашні консерви в олії: можна взяти овочі, гриби чи інші інгредієнти

За таким принципом можна робити заготовки на зиму ледь не з будь-яких продуктів.

1 хв на прочитання06 Жовтня 2023, 00:36
Поділитись:

Домашні консерви в олії — це чудовий спосіб створити ароматні заготовки, які можна використовувати в різних стравах. Про це розповідає Телеграм-канал «Дача. Сад та город».

Для цього потрібно зробили п’ять основних кроків.

Вибір продуктів. Вибирайте свіжі і зрілі овочі, гриби чи інші інгредієнти для консервації. Овочі можна заздалегідь обсмажити на сковороді до напівготовності.

Підготовка олії. Розігрійте олію (оливкову, соняшникову чи іншу) на сковороді чи в каструлі. Додайте ароматичні спеції, такі як часник, зелень, перець, розмарин.

Заповнення банок. Вкладіть виготовлені продукти в стерилізовані банки, заповнюючи їх не до кінця. Залишайте трохи місця для олії.

Заливання олією. Залийте продукти олією так, аби вона повністю їх вкрила. Переконайтеся, що в банках не залишилася пухирців повітря.

Закривання банок. Закрийте банки стерилізованими кришками.

Також ми розповідали, що консервація може бути небезпечною: медики рекомендують, як уникнути ботулізму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.