- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- До смаку: рецепт сирного супу по-французьки з куркою
Сирний крем суп – різновид першої страви. Сир добре розплавляється в гарячій воді та надає супу специфічного сирного смаку. Рецепт сирного супу може використовувати різні сорти сиру. Готують сирний суп з грибами, сирний суп з креветками або фрикадельками. Сподіваємося, вам буде до смаку сирний суп з плавленого сирка з куркою – оригінальний рецепт українською, простий, поживний та недорогий!
- 500 гр курячого філе
- 200 гр плавленого сиру
- 400 гр картоплі
- 150 гр цибулі
- 150 гр моркви
- 180 гр вершкового масла
- 3 шт лаврового листа
- 3 шт чорного перцю горошком
- Сіль
- Мелений чорний перець
- Зелень
1
У каструлю на 3 літри покладемо м'ясо та наллємо води. Як тільки бульйон почне кипіти, додаємо 1 чайну ложку солі, запашний перець та лавровий лист.
2
Варимо від моменту закипання 30 хвилин. Потім м'ясо виймаємо та нарізаємо невеликими шматочками.
3
Картоплю чистимо та нарізаємо кубиками. Цибулю нарізаємо дрібно. Моркву натираємо на тертці.
4
Плавлений сир натираємо на тертці або поріжемо дрібними кубиками.
5
У киплячий бульйон додаємо картоплю. Чекаємо з моменту закипання 5-7 хвилин.
6
У цей час приготуємо слабку засмажку на вершковому маслі. Спочатку покладемо на сковороду цибулю, потім моркву. Злегка посолимо та поперчимо.
7
Готову засмажку додаємо в суп і варимо ще 5-7 хвилин.
8
Потім додаємо порізане м'ясо. Варимо сирний суп з куркою до повної готовності м’яса та картоплі.
9
Наприкінці додаємо плавлений сир, гарненько перемішуємо та вимикаємо вогонь.
10
Перед подачею посипаємо сирний суп з плавленого сирка свіжою зеленню. Подаємо з грінками.