Догори
Дати відгук

До «червоної» зони епіднебезпеки можуть потрапити ще декілька областей

Але повний локдаун не планується, сказав Денис Шмигаль.

1 хв на прочитання20 Жовтня 2021, 14:22
Фото: Німецька хвиля Фото: Німецька хвиля
Поділитись:

У найближчі дні ще декілька регіонів можуть потрапити до «червоного» рівня епіднебезпеки. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду.

«На жаль, маємо надзвичайно високу кількість важких випадків та госпіталізації. П'ять областей уже перейшли у червону зону епідеміологічної небезпеки. Ще декілька регіонів можуть потрапити у червону зону найближчими днями», — сказав Шмигаль.

За його словами, нині влада постійно підключає нові лікарні та збільшує кількість лікарів, які протидіють коронавірусу. Проте, 94,2 % госпіталізованих із ковідом за тиждень були не вакциновані.

«Ці цифри говорять самі за себе. Вакцинація рятує життя. Учора зроблено рекордну кількість щеплень — 225 тисяч. Для регіонів поставлено завдання забезпечити спроможність інфраструктури для вакцинації, щоб вийти на показник у 1,5 млн щеплень за тиждень. Закликаю людей не чекати червоних зон у своїх регіонах, а піти й зробити щеплення зараз», — сказав глава уряду.

Шмигаль зазначив, що бізнес і громадські заклади можуть працювати навіть у червоній зоні, якщо всі відвідувачі та працівники повністю вакциновані та що уряд не планує вводити повний локдаун у всій країні та зупиняти економіку.

Нагадаємо, що вакциноскептики застерігають від купівлі COVID-сертифікатів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost