Догори
Дати відгук

Ще одна «червона» зона карантину може з'явитися в Україні 20 жовтня

Завантаження ліжок на Львівщині наближається до критичного.

2 хв на прочитання19 Жовтня 2021, 19:18
Фото:
Слово і Діло Фото: Слово і Діло
Поділитись:

Львівська область вже другий день поспіль перевищує показники госпіталізації хворих з коронавірусом. Якщо ситуація не зміниться, то завтра державна комісія ТЕБ і НС може оголосити червону зону епіднебезпеки, сказав директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Епідситуація на Львівщині залишається напруженою, але контрольованою. Рівень госпіталізації залишається надалі високим. Якщо гранично допустимою нормою є 60 госпіталізацій на 100 тисяч населення, то в нас є далеко за 70. Вже вчора і позавчора ми перетнули позначку в 65% завантаженості ліжкової мережі з киснем по області. Якщо ми здолаємо цю позначку і сьогодні, то очікуємо на рішення державної комісії ТЕБ і НС про переведення в червону зону», - зазначив Чемерис.

За його словами, згідно з постановою Кабміну, для посилення карантину до червоного рівня епіднебезпеки потрібно, щоб в регіоні три дні поспіль перевищували граничні показники принаймні двох з п’яти індикаторів – кількість госпіталізованих хворих, рівень зростання госпіталізацій, завантаженість ліжок з киснем, кількість ПЛР-тестів або відсоток виявлених хворих.

Окрім того, Чемерис акцентував, що на межі знаходиться коефіцієнт допустимої норми виявлення нових інфікованих коронавірусом. Якщо норма 20%, то на Львівщині він вже кілька днів коливається від 18,8% до 19,6%. Загалом область вже досягла пікових показників весняної хвилі: на сьогоднішній ранок 2828 пацієнтів знаходяться у стаціонарах (серед них 2,5% вакцинованих), щоденно госпіталізують від 280 до 350 осіб. За минулу добу на Львівщині від коронавірусу померли 65 людей.

Зараз в області 23 лікарні приймають хворих на COVID-19 - це 4400 ліжок, забезпечених киснем. Днями до переліку додали Золочівську центральну районну лікарню та Львівську обласну клінічну лікарню.

За даними Львівської ОДА, за попередню добу, 18 жовтня, в області провели 2605 досліджень на коронавірус, з них 959 - позитивних. В стаціонарах перебуває 2828 (65,31%) хворих, з них в реанімації – 184 особи. За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 165 242 осіб, померли 4263 людини.

Нагадаємо, що на сьогодні у «червоній» зоні — п'ять областей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.