Догори
Дати відгук

Для печінки та проти раку: простий трав’яний чай назвали одним з найкорисніших

В результаті виходить чай, багатий антиоксидантами, залізом, магнієм, фосфором, калієм, цинком і вітаміном С.

2 хв на прочитання19 Вересня 2021, 06:50
Поділитись:

Не слід забувати, що до певної частини медпрепаратів входять лікарські рослини, так само як і до вітамінних комплексів. Крім цього, українців з прадідів заварювали собі не тільки калину-малину, але й рослини, які росли буквально під ногами. Напоями лікувалися та підтримували імунітет.

Наразі, чимало є інформації про надзвичайну користь чаю з кульбаби. Через свою унікальну здатність боротися з численними недугами, цей чай користується особливою популярністю у прихильників здорового способу життя. Деякі вчені називають його одним з найкорисніших.

Як готувати

Напій готують з квіток рослини, його листя і кореня. В результаті виходить чай, багатий антиоксидантами, залізом, магнієм, фосфором, калієм, цинком і вітаміном С. Згідно з численними дослідженнями, чай з кульбаби позитивно впливає на роботу організму, і навіть запобігає розвитку деяких небезпечних захворювань.

Користь для печінки

Чай з кульбаби підсилює роботу печінки, допомагаючи очищати кров від токсинів. Дослідження, опубліковане в Journal of Pharmacy and Pharmacology, показало, що такий напій збільшував рівень детоксифікуючого ферменту, знижуючи навантаження на печінку.

На думку деяких вчених, чай з кульбаби може допомогти вивести жовч з печінки. Можливо, це пов’язано з тим, що напій допомагає організму ефективніше засвоювати жир. Проте поки не було проведено достатньо досліджень, щоб довести це твердження.

Користь у боротьбі о онкологією

Чай з кульбаби містить велику кількість антиоксидантів, які борються з вільними радикалами. Це уповільнює окислювальний стрес в організмі, тим самим знижуючи ризик розвитку декількох хронічних станів, включаючи рак.

До слова, є шість порад щодо того, як приборкати вечірнє переїдання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.