Догори
Дати відгук

Для чого зранку потрібно з'їдати декілька фініків жінкам та чоловікам

Десять фініків здатні задовольнити добову потребу людини в міді, магнії та сірці.

2 хв на прочитання26 Січня 2024, 23:50
Чим корисні фініки Чим корисні фініки
Поділитись:

 Фініки містять величезну кількість необхідних поживних речовин.

Чим корисні фініки

  • У фініків найвищий порівняно з іншими фруктами відсоток вуглеводів - 60-65%. Що найважливіше — це в основному фруктоза і глюкоза, які повністю безпечні для організму і роблять фініки схожі на мед.
  • Фініки містять близько 23 видів різних амінокислот, яких не має у більшості фруктів. Також у фініках є мідь, залізо, магній, цинк, марганець, калій, кальцій, фосфор, натрій, алюміній, кадмій, кобальт, сірка, бір, протеїн, олія.
  • Вітаміни А, А1, С, В1, В2, В6, ніацин, рибофлавін, а також пантотенова кислота, які є у фініках сприяють засвоюваності вуглеводів, регулюють рівень глюкози в крові та вміст жирних кислот.
  •  Пектин, харчові волокна, які знижують ризик деяких ракових захворювань. Селен, що знижує ризик ракових захворювань, зміцнює імунну систему та знижує ризик серцевих захворювань.
  • Фтор захищає зуби від карієсу.
  • Десять фініків здатні задовольнити добову потребу людини в міді, магнії та сірці, а також містять половину необхідного заліза і четверту частину кальцію.

Користь фініків для чоловіків

Фініки корисні для чоловіків насамперед тим, що вони нормалізують еректильну функцію,  високий рівень естрадіолу та флавоноїдів, які містяться у фініках, здатні збільшити кількість та рухливість сперматозоїдів.

Фініки корисні для жінок

Особливо корисні фініки жінкам при вагітності, під час пологів та при годівлі дитини. Вони полегшують пологи, сприяють виробленню жіночим організмом молока.

Як свідчать дослідження, плоди фініків сприяють природним пологам. Вживання фініків в останньому триместрі вагітності допомагає розширенню шийки матки та знижує потребу у штучній стимуляції пологів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я