Для чого додають вино в шашлик: феєричний трюк здивує наповал всіх кулінарів

2 хв на прочитання14 Червня 2023, 11:40
Фото: ТСН Шашлик потрібно їсти в обмежених кількостях

Саме тому після приготування м'ясо має просто феєричний смак та текстуру.

Досить часто буває так, що шашлик виходить не таким м'яким та ніжним, як би ми хотіли. І справитись із цією проблемою якраз допоможе вино. Справа в тому, що саме винна кислота добре розм'якшує м'ясні волокна. Окрім того, вино надає шашлику неймовірний аромат. Саме тому після приготування м'ясо має просто феєричний смак та текстуру.

Найсмачнішим шашлик у вині буде, якщо готувати його зі свинини, яловичини чи баранини. Для курки такий маринад не підходить. Також зауважимо, що м'ясо ні в якому разі не можна маринувати у дерев'яному чи алюмінієвому посуді. Як відомо, під час контакту з поверхнею металу вино окисляється, а якщо маринувати м'ясо у дерев'яному посуді, то дерев'яна поверхня швидко вбере у себе якусь частину маринаду.

Шашлик можна маринувати як у білому вині, так і в червоному. Вино обов'язково має бути сухим. Від солодкого та напівсолодкого вина краще відмовитись. Також не варто маринувати шашлик у кріпленому вині. Такі вина не розм'якшать м'ясо та не дадуть йому приємного аромату.

Як замаринувати шашлик на вині

Маринад для шашлика з вином готується дуже легко та просто. Для початку потрібно нарізати кільцями цибулю. Після цього попередньо нарізане м'ясо потрібно покласти у глибоку ємність та добре перемішати з цибулею. Перемішувати потрібно упродовж 2-3-х хвилин, аби шматочки гарненько просочилися ароматом цибулі. Також не забудьте додати до шашлику сіль та перець.

Після цього наливаємо у ємність біле або червоне вино (на один кілограм м'яса потрібно 250-350 мл вина). До маринаду також потрібно додати сік з половини лимона.

Тепер залишаємо маринуватися м'ясо на 7-8 годин. Коли будете готувати шашлик, то час від часу поливайте його маринадом, який залишився.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: