Догори
Дати відгук

Для багатьох це відкриття: які крупи потрібно обов'язково мити перед приготуванням

Ділимося корисними лайфхаками, про які ви раніше не здогадувалися.

1 хв на прочитання25 Квітня 2023, 08:11
Поділитись:

Більшість господинь миють усі крупи перед приготуванням. Однак така процедура не завжди є обов'язковою. Ділимося винятками, про які ви, імовірно, не здогадувалися раніше. 

Які крупи потрібно обов'язково мити перед приготуванням

Фахівці стверджують, що тверді зерна потрібно мити завжди. Це допоможе прибрати сторонні відходи, серед яких лушпиння, зіпсовані зерна, камінчики, пил.

Досвідчені господині постійно промивають перед приготуванням рис, гречку, горох, нут, перловку, сочевицю. Їх потрібно мити до тих пір, поки вода з каламутної не перетворитися у прозору. 

Це також допоможе зробити кашу розсипчастою. Перед приготуванням горох і квасолю, рис і перловку варто замочити на кілька годин. Мити рис і пшоно краще у холодній воді, а гречку, пшеничну крупу і перловку – в теплій. 

Які крупи можна не мити

Немає сенсу промивати манку, вівсяну крупу, кус-кус, булгур та ті, які швидко вбирають вологу і розбухають. Зазвичай способом приготування таких круп є склянка окропу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Більше, ніж паркан: оригінальні ідеї живих огорож, ширм і зелених стін для затишку вашої ділянки
3 хв на прочитання22 Червня 2025
Фото ілюстративне
Успадкували пай, але не переоформили: чи можна користуватися землею
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: БЕЗ ТАБУ
Виявлено масові порушення у тарифах, понад мільйон гривень повернуть споживачам
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Що відбувається з цінами на м'ясо в Україні - думка експерта
2 хв на прочитання5 годин тому
Україна закачує газ у сховища в півтора раза швидше, ніж торік
1 хв на прочитання6 годин тому
Готовність 40% і ремонт мосту: як Одещина готується до зими та відновлюється після атак
1 хв на прочитання8 годин тому
Гороскоп на 22 червня 2025: День літнього сонцестояння приносить нові можливості
4 хв на прочитання9 годин тому
Мито на сою та ріпак: битва за врожай між аграріями та переробниками
3 хв на прочитання11 годин тому