Дієтологи склали новорічне меню для хворих COVID-19

1 хв на прочитання10 Грудня 2020, 13:06

Коронавірус впливає на шлунок і кишківник, тому ці органи не можна перевантажувати.

Для новорічного столу люди, які заразилися ковідом, повинні вибирати легкі овочеві страви та  виключити з новорічного меню жирні, копчені продукти і алкоголь.

Смажені продукти краще замінити на тушковану рибу. З фруктів дієтологи радять залишити на столі тільки цитрусові. Справа в тому, що цитрусові розріджують кров. Крім цього дієтологи рекомендують апельсини, помело, мандарини  очистити і переварити з желатином. Вийде відмінний десерт.

Дієтологи також поділилися рецептом «лікувальної» закуски - нарізану цибулю потрібно скропити оцтом і поставити в холодильник в баночці. Таку закуску можна подати до риби або курки.

Якщо страви готувати важко, то можна скористатися послугами з доставки: так ви отримаєте улюблені страви і збережете організм від навантаження.

Експерти  звернули увагу, що на новорічному столі у хворих COVID не повинен бути присутнім алкоголь. Спиртні напої краще замінити морсами і соками.

Відомо, про які проблеми в організмі сигналять хворі зуби.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: