Догори
Дати відгук

Дієтологи розповіли, що треба їсти, аби позбавитись від сонливості

Для цього потрібно снідати їжею, яка багата білком. Вона покращує обмін речовин, прискорює метаболічні процеси на 5–10 % і дає необхідну енергію.

2 хв на прочитання19 Січня 2021, 17:00
Поділитись:

Продукти, що містять білок і амінокислоти, заряджають бадьорістю й енергією на весь день, а також прискорюють метаболізм. За словами дієтологів, багато людей починають свій день із вживання вуглеводної їжі, що неправильно.

«Вуглеводні сніданки, наприклад, каша з маслом або якийсь фруктовий салат, не мають так званої специфічної динамічної дії. Після такої трапези, навпаки, вам ще більше захочеться повернутися в ліжко. З цієї причини варто вибирати продукти, які позбавляють від сонливості, прискорюють метаболізм і додають енергії на цілий день», — йдеться у повідомленні. 

Якщо правильно підібрати продукти харчування та напої, можна забезпечити собі бадьорість і гарний настрій вранці. А для цього потрібно снідати їжею, яка багата білком. Вона покращує обмін речовин, прискорює метаболічні процеси на 5–10 % і дає необхідну енергію.

Саме молочні продукти містять амінокислоти, величезну кількість білків і триптофану. А їжа, багата такими корисними мікроелементами, дає життєві сили. Але не завжди, на жаль, вдається поснідати.

За статистикою, ранкове вживання їжі пропускають приблизно 30 % людей. Але лікар рекомендує хоча б влаштовувати ранковий перекус, щоб у вас були сили дістатися до офісу. Рецепт дуже простий: додайте до сиру свіжі сезонні фрукти, фініки, інжир, курагу, горіхи або натуральний йогурт.

Змішайте — і смачний сніданок у вас на столі. У той же час ранкову каву краще замінити імбирними напоями, що мають збадьорювальний ефект.

Імбир — багатогранний продукт. Вранці він хороший у вигляді напою, оскільки містить ефірні масла, які мають аналептичну властивістю.

Це справді речовина, яка бадьорить, на відміну від кофеїну, і не збиває ресурси організму, а впливає безпосередньо на дихальний центр, тобто людина починає глибше та краще дихати.

Але людям, які страждають на захворювання шлунка, печінки та нирок, потрібно вживати імбир у мінімальних дозах.

Мед — ще один корисний продукт, який є прекрасним джерелом енергії.

Там є як глюкоза, так і фруктоза, яких потребує наш організм в ранкові години. Однак варто пам'ятати про дозування — однієї чайної ложки цих ласощів на сніданок досить, щоб добре та безпечно «перемкнути» організм у робочий режим.

Дослідження вчених, які представляють німецький Інститут якості й ефективності охорони здоров'я (IQWiG) показало, що відчуття млявості та знесилення через відсутність енергії та мотивації може бути ознакою небезпечно високого рівня цукру в крові. Наукові фахівці попереджають, що надлишок цукру у крові може шкодити нервам, кровоносним судинам, мозку, серцю, ниркам, провокуючи безліч їх захворювань.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитання21 хвилину тому
Експорт молочних товарів в ЄС
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитаннягодина тому
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
4 хв на прочитання2 години тому
Відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитання2 години тому
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитання3 години тому
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитання5 годин тому
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитання6 годин тому
До Великоднього столу: соковитий салат із курячим філе
1 хв на прочитання7 годин тому