Догори
Дати відгук

Дієтологи розповіли про унікальні властивості слив

Сливи рекомендується вживати пацієнтам з надмірною вагою

1 хв на прочитання10 Вересня 2022, 13:30
Image by Devanath from Pixabay Image by Devanath from Pixabay
Поділитись:

Коли починається сезон пізніх фруктів і ягід, більшість людей вважають за краще вживати кавуни і персики, і при цьому забувають, що існує ще один дуже корисний продукт. Мова йде про абсолютно звичайні сливи.

Дієтологи розповіли, що слива є одним з найбільш корисних фруктів, і багаторічні дослідження довели, що вживання слив позитивно впливає на роботу всього організму. В першу чергу сливи рекомендується вживати пацієнтам з надмірною вагою. По-перше, цей фрукт є дуже ситним і завдяки йому можна контролювати апетит. По-друге, сливи володіють легким проносним ефектом.

Втім, захоплюватися сливами дієтологи не радять, оскільки це досить солодкий і калорійний фрукт. Щодня достатньо з’їдати близько 100 г. Крім того, нещодавно вчені довели, що цей фрукт допомагає боротися з вільними радикалами, а це значить, що він захищає від розвитку онкологічних захворювань.

Нещодавно група вчених провела експеримент і встановила, що слива є джерелом унікальних поліфенолів, які захищають від розвитку запальних процесів і цукрового діабету. Найбільшу користь сливи мають для серця. Справа в тому, що антиоксиданти, які входять до складу цих фруктів, блокують окислення холестерину і вільні радикали, що рекордно знижує ризик розвитку інсульту та інфаркту.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.