Дієтолог розповів, які спеції та приправи найкорисніші
Експерт виділяє п’ять корисних для здоров’я спецій, на які варто звернути увагу.
Спеції – це концентровані джерела антиоксидантів, говорить Дайан Візтум, доктор медичних наук, дієтолог-дослідник Медичної школи Університету Джона Хопкінса (США). Експерт виділяє п’ять корисних для здоров’я спецій, на які варто звернути увагу.
Кориця
Вона особливо корисна для людей з високим рівнем цукру в крові. Кориця також може принести користь серцю, зокрема, знизити високий рівень холестерину і тригліцеридів в крові. Це важливо для людей з діабетом, що мають великий ризик розвитку серцево-судинних захворювань, повідомляється на сайті Університету Джона Хопкінса.
Куркума
Що входить до її складу куркумін здатний зменшити запалення в головному мозку, яке пов’язують з хворобою Альцгеймера і депресією. Куркумін також може бути ефективним для зменшення болю та набряку при артриті. А дослідження інституту Джона Хопкінса показало, що комбінація куркуміну і хіміотерапевтичного препарату була більш ефективною в зменшенні лікарсько-стійких пухлин, ніж використання однієї хіміотерапії.
Імбир
Ця рослина тисячоліттями використовувалося в азіатських культурах для лікування розладу шлунка, діареї і нудоти. Дослідження показали, що імбир заспокоює нудоту при токсикозі у вагітних, також він може зменшувати неприємні симптоми, що виникають при заколисуванні в транспорті.
Часник. Дослідження показують, що вживання часнику може знизити рівень холестерину і тригліцеридів в крові. Також ця пекуча спеція допомагає зберегти тонус і гнучкість судин.