Австралійський дієтолог-нутриціології Джессіка Сепель (Jessica Sepel) розповіла, як за два тижні можна «перезапустити» організм. Її слова наводить видання Daily Mail.
Лікар рекомендує змінити раціон на 14 днів: їсти більше фруктів і зелені, фермерської курятини і яєць, трав і спецій, бобів. Сепель зазначила, що два-три рази на тиждень варто включати в раціон лосося і білу рибу. Вона радить їсти молодий шпинат, брокколі, огірки або горошок з кожним прийомом їжі.
Також в меню можна додати коричневий рис, кіноа, овес без глютену, картоплю, батат, буряк, гарбуз і пастернак. Австралійка закликала пити мигдальне молоко замість звичайного, готувати на оливковій олії і приправляти їжу лимонним соком, діжонськой гірчицею, тхіной і соєвим соусом.
У ці два тижні варто повністю відмовитися від алкоголю і знизити споживання кофеїну: Сепель дозволяє випити одну чашку чаю або кави до 11 ранку. Звичні напої вона радить замінити на латте з куркуми і чай з кореня кульбаби. Також доведеться відмовитися від цукру, цукрозамінників, солодощів, газованих напоїв і червоного м'яса.
Австралійка рекомендувала пити як мінімум два літри води в день, а також, по можливості, трав'яні чаї та кокосову воду.
Нарешті, як мінімум 20 хвилин кожен день варто приділити занять спортом. Сепель закликала концентруватися на тренуваннях, щоб очистити розум. Вона порадила вибирати улюблений вид активності, але враховувати при цьому, що від кардіотренувань йде зайва вага, а силові тренування допомагають наростити м'язи.
Австралійка стверджує, що якщо слідувати цим рекомендаціям, вже через два тижні можна відчути прилив енергії, почати краще спати, менше хвилюватися і налагодити свої "стосунки" з їжею.
Нагадаємо,виявилося, що цибуля входить до продуктів, що мають протиракову дію. Тож дієтологи пояснили, який овоч може захистити від раку.