Догори
Дати відгук

Дієтолог назвала продукти, що викликають втому

На втому впливає їжа з великим вмістом цукру.

1 хв на прочитання21 Квітня 2022, 06:50
Поділитись:

Лікар-дієтолог Юлія Чехоніна перерахувала продукти, вживання яких може спровокувати почуття втоми. На перше місце в цьому списку експерт поставила солодощі та каву.

"Зазначу, що провокує не стільки кава, скільки її кількість. Якщо нею зловживати, то з'явиться почуття втоми, якщо випивати одну-дві чашки на день, то організм отримає ту кількість кофеїну, яка нас бадьорить", - повідомила Чехоніна.

Вона розповіла, що на втому впливає їжа з великим вмістом цукру. Іноді такі продукти можуть надати бадьорості, але лише на короткий час. Перевагу краще віддати гіркому шоколаду, оскільки він не викликає різких коливань рівня глюкози у крові, пояснила експерт.

Фастфуд також містить велику кількість вуглеводів, що дає сильне навантаження на органи травлення. Причиною втоми можуть виявитися і копченості, деякі види сиру, а також сиров'ялені ковбаси. У цьому випадку дієтолог порадила віддавати перевагу несоленим сирам.

При цьому, на думку Юлії Чехоніної, зовсім відмовлятися від цукру та жирів не варто. Людині, яка дотримується знежиреної дієти, просто нема звідки брати енергію.

Відомо, від сидіння в підвалі чи в метро може бути цистит: що робити, якщо немає медиків поруч.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.