Какао – хороше джерело білків, калію та цинку, а також клітковини, заліза, магнію, фосфору та інших поживних речовин. Какао має здатність зменшувати запалення, нормалізувати рівень холестерину та цукру в крові.
Продуктивність роботи мозку здатне поліпшити вживання какао. Про це розповіла дієтолог Антоніна Стародубова. Продуктивність роботи мозку здатне поліпшити вживання какао.
Ідеальне дозування какао – одна-дві чашки на день. Проблема в тому, що напій є досить калорійним. У 100 г порошку міститься 290 калорій, значна частина калорійності припадає на жири.
Підсумкова калорійність залежатиме від того, що додати до напою. Для зниження калорійності Антоніна Стародубова радить замінити вершки нежирним молоком та скоротити додавання цукру.
До слова, небезпечний рівень холестерину можна визначити за шкірою рук.