Дієтолог Синтія Сасс назвала вишню однією з найкорисніших ягід, які рекомендують діабетикам.
У вишні міститься безліч антиоксидантів та інших елементів із протизапальними властивостями. Ці елементи мають особливість уповільнювати старіння, знижують ризик розвитку раку, ожиріння та хвороб серця.
Також у цій ягоді є мелатонін, який дозволяє контролювати цикл сну та неспання. Останні дослідження показали, що при регулярному вживанні концентрованого соку знижується рівень поганого холестерину в крові.
Вітамін В3 і аскорбінова кислота благотворно впливають на судини. Кумарини в складі вишні перешкоджають утворенню тромбів.
Найбільше у вишні вмісту вітамінів А і С. На 100 гр - 20% добової норми вітаміну А і 17% вітаміну С. Завдяки цим речовинам при регулярному вживанні вишні поліпшується стан волосся, нігтів і суглобів.
Більше новин читайте на GreenPost.