Усі фрукти корисні для організму, якщо їх споживати в міру. Однак дієтологи все ж рекомендують обирати частіше ягоди, особливо чорницю. Про її корисні властивості читайте у матеріалі.
Порівняно з будь-якими іншими фруктами, ягоди містять найбільше клітковини. За даними Американської кардіологічної асоціації, одна чашка малини або ожини містить 8 грамів харчових волокон, що дорівнює 32% добового споживання для людини.
Клітковина підтримує здоров'я кишечника, покращує травлення і навіть може допомогти схуднути. Ягоди є потужним джерелом антиоксидантів, які запобігають старінню.
Дієтолог Емі Гудсон найкориснішою ягодою вважає чорницю. Це пояснюється високим вмістом антиоксидантів.
Крім того, чорниця багата на поліфеноли, які можуть уповільнити старіння клітин. Ягода є універсальною для приготування сніданків чи перекусів.
Більше новин читайте на GreenPost.