Догори
Дати відгук

Дев’ять рослин, які допоможуть без ліків нормалізувати рівень цукру у крові при діабеті

Дотримуватися дієти та виконувати фізичні вправи може бути недостатньо.

3 хв на прочитання29 Листопада 2021, 20:03
Алое Алое
Поділитись:

Кандидат біологічних наук, науковий співробітник Ольга Остринська у своєму блозі на сайті «Добродія» розповіла, що при діабеті 2-го типу потрібно постійно контролювати рівень цукру у крові.

«Зазвичай для цього хворі дотримуються дієти та виконують фізичні вправи. Але коли цього стає недостатньо, пацієнти вимушені починати вживати ліки, наприклад метформін. Однак сьогодні все більше наукових досліджень доводять, що нетрадиційна медицина також може допомогти утримувати належний рівень цукру у крові», — говорить Ольга Остринська.

Вона радить декілька добавок на основі рослин і спецій, уже досліджених як альтернативні методи лікування діабету 2-го типу.

Женьшень використовується як ліки вже понад 2000 років. Дослідження показують, що як азійський, так і американський женьшень знижують рівень цукру у крові. В одному з експериментів було продемонстровано, що екстракт ягід женьшеню зміг нормалізувати рівень цукру у крові та покращити чутливість до інсуліну в мишей, у яких було індуковано діабет.

Пажитник тисячоліттями використовували як ліки і пряність на Близькому Сході. Користь уживання пажитника за цукрового діабету було доведено під час дослідів як на тваринах, так і за участю людей. Встановлено, що ця рослина має значний вплив на рівень цукру у крові.

Куркумін дає змогу утримувати належний рівень цукру у крові. В одному з проведених досліджень пацієнтам із переддіабетом, які вживали капсули з куркуміном, вдалося уникнути розвитку цього захворювання, тоді як у групі, що приймала плацебо, це змогла зробити лише шоста частина хворих.

Псиліум міститься в рослинах, які нині широко використовуються для виготовлення дієтичних добавок, що їх уживають як додаткове джерело клітковини та як проносні засоби. Здавна псиліум використовують для лікування діабету. Наукові дослідження показують, що люди з діабетом 2-го типу, які вживають 10 г псиліуму щодня, можуть оптимізувати рівень цукру у крові та знизити рівень холестерину.

Кориця. Вживання приблизно половини чайної ложки кориці на день може значно поліпшити рівень цукру у крові, холестерину та тригліцеридів у людей із діабетом 2-го типу.

Алое вера використовується в медицині протягом тисяч років завдяки своїм цілющим властивостям. Його висушений сік традиційно використовується в Аравії для лікування діабету. Деякі сучасні дослідження показують, що сік алое вера дає змогу знизити рівень цукру у крові в людей із діабетом 2-го типу.

Гірка диня — популярний інгредієнт азійської кухні й традиційної китайської медицини. Вважається, що він вгамовує спрагу та зменшує втому, які є симптомами діабету 2-го типу. Дослідження показали, що екстракт гіркої дині знижує рівень цукру у крові.

Розторопша — рослина, чиї лікувальні властивості використовують уже тисячі років. Розторопша також відома під назвою свого активного компонента — силібініну. Доведено, що ця рослина зменшує резистентність до інсуліну в людей із діабетом 2-го типу, які також страждають на захворювання печінки.

Базилік священний зазвичай використовується в Індії як традиційні ліки від діабету. Дослідження на тваринах продемонстрували, що базилік може посилити секрецію інсуліну. Дослідження цієї рослини за участі пацієнтів із діабетом 2-го типу показало її позитивний вплив на рівень цукру у крові натщесерце та на рівень цукру у крові після їди.

Також ми розповідали про крупи, які слід покласти до продуктового кошика в разі діабету.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання19 Квітня 2024
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання19 Квітня 2024
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитання2 години тому
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитання3 години тому
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитання5 годин тому
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитання6 годин тому
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитання7 годин тому
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання9 годин тому