Догори
Дати відгук

Дев’ять природних антибіотиків, які можна купити без рецепта

До синтетичних антибіотиків бактерії пристосовуються, тому не варто ними зловживати.

4 хв на прочитання07 Листопада 2021, 07:44
Поділитись:

Загальновідомо, що зловживання антибіотиками знижує їхню ефективність. Це призводить до того, що мікроби перестають реагувати на ліки. Адже, як будь-який живий організм, бактерії пристосовуються до будь-якого середовища, щоб вижити. Смерть через стійкість бактерій до антибіотиків – не окремий випадок. Тому «Група здоров’я» пропонує звертатися до природи, до органічних речовин.

Імбир має численні терапевтичні властивості. Головна цінність «корінця» в тому, що воно активізує захисні сили організму, тобто підвищує імунітет. Тому для профілактики застуд і ГРЗ в холодну пору додавайте його в напої і страви. А якщо вже «підчепили» нежить, грип або бронхіт, невеликий шматочок (близько 30 г) імбиру допоможе позбутися від недуги в найкоротший термін. Адже корінь імбиру містить мікроелементи, які мають в’яжучі та відхаркувальні властивості, сприяють відходженню слизу, що скупчується в легенях. Також імбир містить речовини, дія яких схожа на дію антибіотиків: вони вбивають інфекцію, але, на відміну від останніх, не руйнують природну мікрофлору організму.

Часник — один із найдавніших лікарських засобів. Знаменитий Луї Пастер використовував часниковий сік для лікування інфекційних хвороб, а доктор Альберт Швейцер — для лікування амебної дизентерії. Незабаром інтерес до часнику і його властивостями швидко згас після відкриття в 1928 році пеніциліну. Але пізніше, до середини ХХ ст., і часник привернув увагу науковців своєю здатністю пригнічувати бактерії, віруси й інші найпростіші мікроорганізми навіть тоді, коли у них виробляється стійкість до дії антибіотиків (пеніциліну, стрептоміцину, еритроміцину, тетрацикліну тощо). Іншими словами, часник повністю підтвердив свою цінність у використанні його як ліків. Своїми антисептичними властивостями він зобов'язаний специфічній речовині — алліцину.

Цибуля належить до тієї ж групи, що і часник, і має ті ж фітохімічні властивості. Вона чудово підходить для зняття жару, лікування вушних інфекцій, нудоти, проблем із диханням тощо.

Крім того, ви можете використовувати тонку цибулинну пластину для загоєння ран. Це полегшить біль, зупинить кровотечу, а також уб`є мікроби.

Вітамін С є найбільш ефективною живильною речовиною у боротьбі з патогенами. Він зміцнює імунну систему та стимулює утворення природних антитіл. Продукти, багаті на вітамін С: ягоди, горох, томати, солодкий перець, броколі, цитрусові, ківі, папайя, темні листові зелені овочі.

Хрін зазвичай використовується для лікування проблем із легенями, грипу та застуди. Крім того, він може використовуватися для загоєння ран (але може викликати подразнення шкіри). З іншого боку, хрін чудово справляється з такими бактеріями, як «Escherichia coli», «Сальмонела» і «Yersinia».

Евкаліпт — найкращий засіб для лікування застуди, грипу та кашлю. Він має антиоксидантний, протизапальний, знеболюючий, імуномодулюючий, а також спазмолітичний ефект. Його можна приймати перорально, щоб лікувати астму, бронхіт, а також хронічну обструктивну хворобу легень.

Мірра — це натуральна ефірна олія, отримана з дерева «Commiphora myrrha», яка використовувалася ще в давнину для лікування застуди, астми, диспепсії, виразок, раку, сифілісу, спазмів, кашлю, закладеності легень і грибкової інфекції. Пам’ятайте, що приймати ефірну олію мірри понад два тижні не рекомендується!

Ехінацея — одна з найвідоміших трав у центральній і східній частині Північної Америки. Вона чудово лікує застудні захворювання, грип та інші інфекції дихання. Цікаво, що вона прекрасно підходить для лікування хронічної втоми, мігрені, тривоги, ревматоїдного артриту.

Кориця використовується в аюрведичній медицині як протигрибковий, антидіарейний, протиблювотний, а також інсектицидний засіб. Крім того, вона стимулює кровообіг і знижує рівень цукру в крові.

Також ми розповідали про бульйон від стресу та зниження імунітету: радить дієтолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Вітрова електростанція на Полтавщині. Фото ілюстративне
Для будівництва вітрової електростанції на Полтавщині виділять 47 тис. га
1 хв на прочитання9 хвилин тому
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання4 години тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитання5 годин тому
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання6 годин тому
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання6 годин тому
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання7 годин тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання8 годин тому
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання8 годин тому