Догори
Дати відгук

Держпродспоживслужба: у Покровському на шкільній кухні отрута для мишей зберігалася поруч із супом

А прибиральний інвентар зберігався на підлозі поруч з овочами (капустою).

1 хв на прочитання20 Листопада 2021, 19:00
Поділитись:

Спеціалістів Держпродспоживслужби мало чим можна здивувати, але й вони обурені тим, як готують і харчують школярів у сільській школі в Покровському, що у  Кіровоградській області. 

Як  повідомили у  службі, на кухні - велика кількість слідів від мишей, а ще гірше - кухарі у місці, де мав стояти чистий посуд з обробними дощечками, зберігають брудні вазони з землею для квітів. У самій шафі – ікра кабачкова, банани та хліб, у шафі для дезінфікуючих засобів – банки з фарбами, пластикові пляшки з невідомою речовиною і пляшка з-під алкоголю.

В "гарячому цеху" під столом для готових страв стояв паперовий пакет з отрутою для гризунів, а прибиральний інвентар зберігається на підлозі поруч з овочами (капустою).

Крім цього,  температурного режиму для зберігання харчових продуктів на кухні взагалі ніхто не дотримувався. Зокрема, заморожене м’ясо (свинину та курятину) зберігали на виробничих столах для готових страв при температурі +30 °C, тоді як необхідна температура для зберігання -18 °C.

"Головне управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області винесло припис та рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів на харчоблоці закладу освіти терміном на 10 днів. Опісля буде здійснено повторну перевірку щодо усунення порушень та виконання вимог припису", - йдеться у повідомленні.

До слова, лікар розповів як виявляється «Дельта»: симптоми за днями.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.