Догори
Дати відгук

COVID-19: ВООЗ закликала брати приклад зі Швеції

1 хв на прочитання01 Вересня 2020, 14:18
Image by David Peterson from Pixabay Image by David Peterson from Pixabay
Поділитись:

Після півріччя, проведеного у карантинах і жорсткій боротьбі з коронавірусом, у ВООЗ таки погодилися, що найкраща стратегія виявилася у Швеції. Про це заявив представник ВООЗ Девід Набарро.

«У Швеції уряд зміг довіритися суспільству, а суспільство повірило уряду. Влада поклалася на свідомість і відповідальність громадян і не стала вводити жорсткий карантин. А населення це правильно сприйняло. Такої ж політики слід дотримуватися й іншим країнам у майбутньому», - сказав представник ВООЗ.

Він також вважає, що жорсткий карантин є грубим інструментом, який дуже негативно впливає на добробут людей і б'є по малому бізнесу.

Нагадаємо, на противагу політиці жорсткого карантину, яку у відповідь на поширення коронавірусу запровадили більшість держав світу, Швеція обрала іншу стратегію. Карантинні обмеження у цій країні були значно м’якшими – фактично влада закликала громадян дотримуватись соціальної дистанції і взагалі відповідально поставитися до своєї поведінки. При цьому більшість установ працювали. У підсумку виявилося, що стратегія Швеції виявилася нічим не гіршою за інші країни у плані епідемічних показників, за більшістю з яких країна знаходиться у третьому десятку у світі. Для прикладу, якщо в Україні протягом минулої доби від коронавірусу померло 48 осіб, то у Швеції – нуль. Однак загалом у Швеції померло від коронавірусу 5808 осіб.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.