Догори
Дати відгук

COVID-19: у семи регіонах України залучають додаткові лікарні

1 хв на прочитання20 Серпня 2020, 12:08
Image by sungmin cho from Pixabay Image by sungmin cho from Pixabay
Поділитись:

У семи регіонах України буде введено додаткові лікарні для лікування COVID-19. Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Наразі регіони звітують не лише про кількість хворих на ліжках, але й про кількість хворих з підозрою на коронавірусну хворобу. Ми бачимо значне збільшення завантаженості ліжок у семи регіонах країни. До них віднесені місто Київ, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Тернопільська та Рівненська області», — повідомив Ляшко.

За його словами, у цих областях буде збільшено кількість лікарень, де лікують COVID-19, та будуть розгорнуті додаткові ліжка.

«Національна служба здоров’я України укладатиме контракти з цими лікарнями, аби всі, хто потребує медичної допомоги, вчасно її отримували, а лікарні мали кошти на оплату праці медичних працівників та здійснення необхідних закупівель», — додав Ляшко.

Також він повідомив, що у цих лікарнях мінімум 80% ліжок мають забезпечити підведенням кисню, оскільки киснева терапія є одним з ефективних засобів лікування COVID-19.


В Україні зафіксовано новий антирекорд з кількості добових випадків захворювання на коронавірус - за минулу добу його виявили у 2 134 пацієнтів. Загалом зафіксовано 98 537 випадків COVID-19, вилікувати вдалося 50 441 інфікованих. Пандемія забрала життя 2 184 українців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.