Догори
Дати відгук

COVID-19 та туберкульоз: лікарка розповіла, на що простіше захворіти

Хвороботворність вірусу є значно вищою, ніж вірулентність палички Коха.

1 хв на прочитання05 Грудня 2020, 19:34
 Pexels Pexels
Поділитись:

Захворіти на коронавірусну інфекцію COVID-19 значно простіше і швидше, ніж на туберкульоз. Цей факт підтверджує стрімке зростання кількості хворих на коронавірус у світі.

Про це заявила дитячий фтизіатр та дитячий пульмонолог, кандидат медичних наук Юлія Летц, йдеться в повідомленні на сторінці "Лікарі-експерти МОЗ України" у Facebook. Вона зазначила,  що хвороботворність вірусу є значно вищою, ніж вірулентність палички Коха.

"Вірулентність, тобто хвороботворність вірусу є значно вищою, ніж вірулентність палички Коха. Слід також зауважити, що епідемія туберкульозу в Україні триває вже приблизно 20 років. І більшість дорослого населення є інфікованою. Але, на щастя, хворіють не всі. І основну роль в цьому відіграє стан імунітету людини і генетична схильність", – пояснила лікарка.

Фахівчиня зазначила, що хворим на туберкульоз, які лікуються амбулаторно і які захворіли на коронавірусну інфекцію, слід звернутись до свого сімейного лікаря, який визначить алгоритм дії щодо цього пацієнта і повідомить фтизіатра, який курує лікування туберкульозу.

Відомо, названі способи продовження життя на десять років.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.