Догори
Дати відгук

Чим обробити цибулю перед посадкою, щоб мати гарний врожай

Обробляйте цим способом цибулю навесні та восени.

2 хв на прочитання30 Жовтня 2022, 13:47
Поділитись:

До посадки в землю, замочіть цибулю в розчині харчової соди. Вона діє як протигрибковий та антисептичний засіб. А також допомагає покращити якість посадкового матеріалу: підвищує стійкість до хвороб та гарну лежкість.

Обробляйте цим способом цибулю навесні та восени. Але, щоб отримати кращий результат, важливо скористатися простим правилом — сівок потрібно замочити. Замочуйте тільки в харчовій соді. Вона додатково збагачує мінеральними речовинами, цибуля стає більш засухостійкою, не утворює стрілок та добре росте, навіть у бідній землі.

Додатково необхідно прогріти сівок біля системи опалення при температурі від + 35 до +40 ° С. Далі замочуйте у розчині соди, максимальна температура якого повинна бути від + 55 ° до + 60 ° С, а мінімальна не нижче + 45 ° С.

Дотримуйтесь правильної концентрації складу розчину! Щоб замочити цибулю потрібно: Чиста вода 1 л.; Харчова сода 1 ч. л. Тримайте в розчині насіння цибулі півгодини, добре вкривши посудину, щоб довше зберегти температуру розчину.

Ще можете замочити сівок в розчині солі, на 1 літр води 1 ст. л. харчової солі. Витримайте посівний матеріал в рідині 1,5-2 години.

Перед тим, як занурити цибулю в антисептик, очистьте її від лусочок, але повністю не оголяйте, бо вона може не дати сходів. Цибулю, яку садите на зиму, не обрізайте. Тоді її стійкість до патологій буде максимальною. Обробити цибулю можна на грядці. Сода знижує кислотність ґрунту, що добре позначається на рості рослин.

В такому ґрунті не розвиваються патогенні мікроорганізми та не росте бур’ян. Потрусіть свої грядки сухим порошком чи пролийте розчином соди, на 1 літр води додайте 100 грамів. Далі розпушіть землю та посадіть цибулю.

Щоб запобігти таким шкідникам як попелиці та борошниста роса, обприскайте її таким розчином, на 2 літри води 1 ст. л. двовуглекислого натрію. Обробляйте 1 раз на тиждень. А для профілактичних цілей 1 раз на два тижні. Робіть це вранці або ввечері.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитаннягодина тому
Чорнобильська зона Рубка дерев Екологічні злочини
На території Чорнобильської зони продовжуються рейди: зафіксовано нові факти порушень
2 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання2 години тому
Пошкодження енергетичної інфраструктури Аварійні відключення електрики
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у 6 регіонах, у деяких областях проходять аварійні відключення
1 хв на прочитання4 години тому
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання5 годин тому
Декор зі спилів дерева: нові ідеї для вашої дачі (ФОТО)
2 хв на прочитання7 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання8 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання8 годин тому