Догори
Дати відгук

Чи варто довіряти інтуїції – поради психолога

І чи є інтуїція суто людською здатністю

2 хв на прочитання10 Травня 2021, 16:20
Поділитись:

10 травня відзначається День «Довіряй своїй інтуїції».

Існує наукове дослідження, котре доводить, що інтуїтивні рішення часто правильніші за раціональні.

Довіра до власної інтуїції довго вважалася чимось поганим, оскільки інтуїція протиставлялася аналітичному мисленню. Особливо популярним є такий підхід на Заході, де вважається, що людство прогресувало від примітивного, магічного та релігійного мислення до аналітично-наукового. Проте в наш час науковці почали говорити про те, що інтуїція потрібна так само, як і свідомий інтелект.

«Інтуїція, або так зване "шосте чуття" – це здатність людської свідомості прогнозувати події майбутнього, приймати вірні рішення, уловлювати істину за рахунок власних відчуттів, минулого життєвого досвіду, попередніх знать. Цей феномен сам по собі  – переживання унікального досвіду, що часто відбувається на несвідомому рівні», – пояснює й своєму коментарі GreenPost психолог, фахівець із метафоричних асоціативних карт Ірина Мельник

Психолог нагадує, що інтуїція дає можливість уникнути певних «халеп» чи необдуманих рішень, а також цей феномен дозволяє особистості навчитися дослухатися до себе і своїх потреб – головне бути уважним і вчасно почути цей сигнал. Тому Ірина Мельник підтримує запровадження Дня «Довіряй своїй інтуїції».

«Чудовий привiд для свята. Це прекрасно – вміти прислухатися до власник відчуттів та емоцій, вміти вирізняти свої потреби і бажання. Саме в такий спосіб можна розвивати власну інтуїцію. Ловити момент і вміти насолодитися ним, що є невід’ємною частиною життя! Ловіть моменти, дослухайтесь до себе – і буде вам щастя!» – говорить психолог.

Нагадаємо, експерти розповіли, як почати працювати після тривалих свят без шкоди для здоров'я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.