Догори
Дати відгук

Чи посадять живодера за пропаганду жорстокості до птахів?

Екологісти звернулися до поліції

2 хв на прочитання24 Червня 2020, 17:26
pixabay pixabay
Поділитись:

Громадські зоозахисні організації вимагають від поліції притягнути адміністратора сайту «Пасіка для всіх» до кримінальної відповідальності за пропаганду жорстокості до тварин

Зокрема, Київський еколого-культурний центру (КЕКЦ) звернувся з відповідною вимогою до керівництва Вінницького обласного управління поліції. Ідеться про застосування частини 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України за пропаганду жорстокості до тварин:

1. Жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій -

караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Адміністратор цього сайту звинувачується в тому, що  сприяв поширенню матеріалів із закликами знищувати золотистих щурок. Лише в травні 2020 року на його сайті було опубліковано кілька матеріалів із закликами знищувати птахів жорстокими способами за допомогою сіток, відстрілу тощо . Адміністратор сайту не вживав жодних заходів до блокування цих живодерских матеріалів, чим сприяв їх поширенню.

У той же час на інших сайтах пасічників живодерских матеріалів за цей період не виявлено. Ще на деяких сайтах тема начебто шкоди бджолярам від щурок обговорювалася, але під кутом гуманних методів відлякування золотистих щурок від пасік.

Як ми вже писали, шкода від бджолоїдок перебільшена, екологи виступили на захист цих птахів.

Нагадаємо, європейські екологи виступили за скорочення використання пестицидів, адже під загрозою повного зникнення опинилося 9% видів диких бджіл.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.