Догори
Дати відгук

Чудовий вибір для святкового столу: свинина, запечена в горщику

Запечену свинину в горщику найкраще подавати гарячою відразу після приготування.

1 хв на прочитання04 Липня 2024, 21:46
Свинина, запечена в горщику Свинина, запечена в горщику
Поділитись:

Запечена свинина в горщику зазвичай має насичений смак та аромат, що робить її чудовою стравою для особливих днів. 

Приготування:

1 кг свинини, 100  г жиру, 1 кг картоплі, 3 яйця, 500 мл м’ясного бульйону, сіль, перець, зелень петрушки – за смаком.

Для тіста: 1 кг борошна, яйце, 100 мл води.

Свинину нарізати шматочками, відбити, посолити, поперчити й обсмажити. Почищену картоплю натерти на терці, додати яйця, сіль і добре перемішати. Сформувати з картоплі коржики і підсмажити їх. Цибулю спасерувати з томатним соусом. У горщик спочатку викласти картопляні коржики, на них – м’ясо із цибулею. Залити м’ясним бульйоном, посипати зеленню петрушки. Горщик заліпити тістом, яке зверху змастити яйцем, і поставити в духовку.

Запечену свинину в горщику найкраще подавати гарячою відразу після приготування. Її можна подавати як основну страву до обіду чи вечері, з будь-яким гарніром на ваш вибір: картопляним пюре, відвареною картоплею, рисом, пастою або овочевим салатом. Також можна додати соус чи заправку до м'яса для більшого смаку. Насолоджуйтесь ароматною та соковитою стравою!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання4 години тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання6 годин тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025