Догори
Дати відгук

Чудовий вибір для святкового столу: свинина, запечена в горщику

Запечену свинину в горщику найкраще подавати гарячою відразу після приготування.

1 хв на прочитання04 Липня 2024, 21:46
Свинина, запечена в горщику Свинина, запечена в горщику
Поділитись:

Запечена свинина в горщику зазвичай має насичений смак та аромат, що робить її чудовою стравою для особливих днів. 

Приготування:

1 кг свинини, 100  г жиру, 1 кг картоплі, 3 яйця, 500 мл м’ясного бульйону, сіль, перець, зелень петрушки – за смаком.

Для тіста: 1 кг борошна, яйце, 100 мл води.

Свинину нарізати шматочками, відбити, посолити, поперчити й обсмажити. Почищену картоплю натерти на терці, додати яйця, сіль і добре перемішати. Сформувати з картоплі коржики і підсмажити їх. Цибулю спасерувати з томатним соусом. У горщик спочатку викласти картопляні коржики, на них – м’ясо із цибулею. Залити м’ясним бульйоном, посипати зеленню петрушки. Горщик заліпити тістом, яке зверху змастити яйцем, і поставити в духовку.

Запечену свинину в горщику найкраще подавати гарячою відразу після приготування. Її можна подавати як основну страву до обіду чи вечері, з будь-яким гарніром на ваш вибір: картопляним пюре, відвареною картоплею, рисом, пастою або овочевим салатом. Також можна додати соус чи заправку до м'яса для більшого смаку. Насолоджуйтесь ароматною та соковитою стравою!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost