- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Чудовий вибір для святкового столу: свинина, запечена в горщику
Чудовий вибір для святкового столу: свинина, запечена в горщику
Запечену свинину в горщику найкраще подавати гарячою відразу після приготування.
Запечена свинина в горщику зазвичай має насичений смак та аромат, що робить її чудовою стравою для особливих днів.
Приготування:
1 кг свинини, 100 г жиру, 1 кг картоплі, 3 яйця, 500 мл м’ясного бульйону, сіль, перець, зелень петрушки – за смаком.
Для тіста: 1 кг борошна, яйце, 100 мл води.
Свинину нарізати шматочками, відбити, посолити, поперчити й обсмажити. Почищену картоплю натерти на терці, додати яйця, сіль і добре перемішати. Сформувати з картоплі коржики і підсмажити їх. Цибулю спасерувати з томатним соусом. У горщик спочатку викласти картопляні коржики, на них – м’ясо із цибулею. Залити м’ясним бульйоном, посипати зеленню петрушки. Горщик заліпити тістом, яке зверху змастити яйцем, і поставити в духовку.
Запечену свинину в горщику найкраще подавати гарячою відразу після приготування. Її можна подавати як основну страву до обіду чи вечері, з будь-яким гарніром на ваш вибір: картопляним пюре, відвареною картоплею, рисом, пастою або овочевим салатом. Також можна додати соус чи заправку до м'яса для більшого смаку. Насолоджуйтесь ароматною та соковитою стравою!
Більше новин читайте на GreenPost.