Догори
Дати відгук

Чому потрібно щодня з'їдати по два яблука: результати дослідження

Однією з корисних властивостей фруктів є зниження ризику розвитку діабету II типу.

2 хв на прочитання30 Грудня 2023, 06:50
Чому потрібно щодня їсти яблука Чому потрібно щодня їсти яблука
Поділитись:

Цікаві результати дослідження, опубліковані у журналі American Journal of Clinical Nutrition, свідчать, що вживання двох цілих яблук щодня допомагає:

  • знизити рівень холестерину,
  • знизити ризик серцевого нападу,
  • знизити ризик інсульту.

Це ж дослідження показує, що для такого позитивного впливу на організм потрібно вживати саме два яблука, а не пити яблучний сік. У дослідженні, в якому взяли участь 40 людей, половина учасників щодня протягом восьми тижнів з’їдала по два яблука, а інша група – випивала напій із яблучного соку, який містив кількість цукру, як у двох яблуках.

Експеримент виявив, що коли люди вживали цілі яблука, а не яблучний сік, рівень холестерину у їхній крові був нижчий. В результаті експерименту дослідники дійшли висновку, що сполуки, які містяться в цілих яблуках відіграють важливу роль у зміцненні здоров’я серця. Позитивний вплив на організм мають клітковина, поліфеноли та антиоксиданти, які містяться в цілих яблуках.

Яблука містять багато пектину, специфічного типу харчових волокон, які впливають на наш метаболізм жирів. Пектин, поряд з іншими типами клітковини, є хорошим джерелом їжі для корисних бактерій в кишківнику людини, відомих як мікробіом.

Окрім того, яблука багаті вітамінами A, С, В1, В2, РР і Е, а також магнієм, фосфором, йодом, залізом, селеном, калієм, кальцієм, цинком.

Однією з корисних властивостей фруктів є зниження ризику розвитку діабету II типу, що пояснюється наявністю у фруктах поліфенольних антиоксидантів – кверцетину та флоридину. Протизапальна речовина кверцетину допомагає у разі резистентності до інсуліну, яка є основним фактором розвитку діабету. Також вважається, що флоридзин зменшує всмоктування цукру в кишківнику і тим самим знижує його рівень у крові.

Яблучна шкірка містить антиоксидант — кверцетин, що допомагає регулювати роботу імунної системи та зменшує запалення. Кверцетин може мати позитивний ефект при лікуванні алергічних запальних захворювань, таких як астма та синусит. Антиоксидантна дія кверцетину може захистити мозок і нерви від окисного пошкодження та допомогти запобігти травмам, які можуть призвести до захворювань головного мозку, таких як хвороба Альцгеймера та деменція.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost