Чому не можна пропускати сніданок: лікар називає 5 причин

1 хв на прочитання15 Січня 2023, 10:02

Пропуск сніданку 4-5 разів на тиждень збільшує ризик виникнення діабету на 55 %.

Якщо ви не снідаєте, то наражаєте своє здоров’я на серйозну небезпеку. Лікар Олександра Литкіна називає аж 5 причин не пропускати сніданок.

1) Це потрібно для того, щоби знизити ризики серцево-судинних захворювань. Дослідження, опубліковане в Журналі Американського коледжу кардіологів, показало, що у людей, які ніколи не снідали, ризик смерті від серцево-судинних захворювань був на 87 % вищим, ніж у тих, хто снідав щодня.

2) Снідайте, щоб уникнути атеросклерозу.

Науковці дійшли висновку, що у людей, які вживали мало білка на сніданок, у середньому в 2 рази частіше розвивалися атеросклеротичні поразки, ніж у тих, хто їв висококалорійний сніданок.

3) Сніданок допомагає запобігти діабету. Пропуск ранкового прийому їжі лише один раз на тиждень на 6 % підвищує ризик розвитку діабету 2 типу. Пропуск сніданку 4 або 5 разів на тиждень збільшує ризик на 55 %.

4) Обов'язково снідайте, щоб не переїдати протягом дня. Дослідники вивчили дані NHANES (американської національної програми соціального дослідження) та дійшли висновку, що люди, які пропускають сніданок, схильні більше перекушувати, особливо цукрами, вуглеводами та жирами.

5) Сніданок допомагає одержувати достатню кількість корисних мікроелементів. Багато людей, пропускаючи сніданок, сподіваються компенсувати його відсутність іншими продуктами протягом дня. Насправді так буває рідко. Типові ранкові продукти: яйця, злаки, молоко, фрукти — рідше вживають в обід і ввечері.

А вони ж містять корисне паливо на весь день: кальцій, залізо, фосфор і клітковину, а ще білок і правильні жири.

Нагадаємо, висококалорійний сніданок допомагає у боротьбі із зайвою вагою: лікар розповідає, скільки потрібно їсти вранці.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: