Чоловік цілий місяць з'їдав 24 яйця на день, аби подивитися, що станеться з його тілом — результати здивували багатьох

2 хв на прочитання4 години тому
Нік Норвіц виявив, що від вживання яєць його рівень ЛПНЩ, який заведено вважати «поганим холестерином», насправді знизився. Скріншот: NicknorwitzPHD/Youtube

Монументальна кількість яєць — 720 штук.

Довгий час вважалося, що забагато яєць шкідливо для здоров'я, і що вони можуть підвищити рівень холестерину і викликати проблеми з серцем. Але в останні роки це твердження було піддано сумніву. Нік Норвіц, докторант Гарвардського університету, поставив собі за мету з'їсти монументальну кількість яєць — 720 штук — за чотири тижні, щоб відстежити, як це вплине на рівень холестерину в його організмі. Про це розповідає Mirror.

Науковець був переконаний, що його рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), які вважаються «поганим холестерином», дійсно знизиться, якщо він буде з'їдати еквівалент одного яйця щогодини протягом місяця. Тож він поставив харчовий експеримент, аби це з'ясувати.

Нік Норвіц, який має ступінь доктора філософії з метаболізму людського мозку в Оксфордському університеті, опублікував свої результати на YouTube, і відео було переглянуто понад 170 000 разів. Розкриваючи свій план харчування, він показав зображення понад 40 картонних яєчних коробок, складених у його кімнаті, які він зібрав під час експерименту.

Науковець не повідомив, які ще продукти їв, окрім яєць, а також про свої щоденні фізичні вправи. Але сказав, що після перших двох тижнів також почав їсти 60 г вуглеводів на день — це еквівалентно двом бананам або майже 600 г чорниці. Норвіц пояснив, як це може сприяти подальшому зниженню рівня холестерину.

«Я припустив, що вживання 720 яєць протягом одного місяця — а це 133 200 мг холестерину — не призведе до підвищення рівня холестерину в моєму організмі. Зокрема, це не підвищить рівень холестерину ЛПНЩ. І, дійсно, не підвищило, ні на крапельку. Попри те, що моє споживання холестерину з їжею збільшилося більш ніж у п'ять разів, рівень холестерину ЛПНЩ фактично знизився», — поділився висновками Норвіц.

Багато науковців і лікарів раніше попереджали, що вживання яєць може викликати сплеск рівня ЛПНЩ та підвищити ризик ускладнень, оскільки холестерин може накопичуватись у вигляді бляшок в артеріях і збільшувати ймовірність серцевих захворювань та інсульту. Але доктор Норвіц виявив, що його рівень ЛПНЩ знизився на 18 % після місячного експерименту.

На думку деяких науковців, це може бути пов'язано з вивільненням гормону під назвою холестерин, що викликається зв'язуванням холестролу з рецепторами на клітинах кишківника, який сигналізує печінці виробляти менше ЛПНЩ.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: