Догори
Дати відгук

Чашка кави може обійтися Зеленському у 34 000 гривень

Адміністративні матеріали, складені за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, будуть направлені на розгляд суду.

1 хв на прочитання10 Червня 2020, 15:48
Фото: Офіс Президента Фото: Офіс Президента
Поділитись:

За фактом порушення карантину у Хмельницькому поліція склала адмінпротоколи на власника та відвідувачів кафе, зокрема, на Президента Володимира Зеленського, голову ОПУ Андрія Єрмака, заступника голови ОПУ Сергія Трофімова, головного санлікаря України Віктора Ляшка. 

Як повідомляє  МВС, у результаті проведеної перевірки поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) на власника кафе та відвідувачів. Адже всупереч карантинним обмеженням щодо діяльності кафе (окрім терас), власник закладу відновив роботу, а відтак обслуговував відвідувачів. 

Зокрема, адмінпротоколи складено щодо Президента України Володимира Зеленського, керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, голову Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габінета та Хмельницького міського голову Олександра Симчишина.

У МВС нагадали, що порушення правил щодо карантину людей тягне за собою накладення штрафу на громадян – від 17 000 до 34 000 гривень.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 3 червня відвідав кав'ярню у Хмельницькому. Разом із Зеленським за одним столиком усередині кафе були щонайменше ще п'ять осіб, зокрема перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, очільник Хмельницького Олександр Симчишин та головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

При цьому на той момент урядом було заборонено діяльність з надання послуг громадського харчування в приміщеннях до 5 червня.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.