Бутерброди зі шпротами по-новому

2 хв на прочитання01 Січня 2023, 11:56

Цей спосіб зберігання було змінено у ХІХ столітті,

Шпротами слід вважати невеликого розміру рибу, яку перед консервуванням закоптили та підготували до зберігання у банках.

Вперше про консервацію шпроту додумалися європейці у XVIII столітті. Тоді рибу клали у величезні бочки, заливали олією та залишали на великий проміжок часу.

Цей спосіб зберігання було змінено у ХІХ столітті, коли процес консервації спростили. 1890 року з’явилися спеціальні підприємства, які почали робити шпроти у промислових масштабах. Перші компанії з консервації копченої риби було зведено у Ризі.

Зараз ми не можемо уявити своє життя без шпротів. Особливо страви із консервованою рибою актуальні на свята. Розкажемо про приготування смачних та незвичайних шпротних бутербродів.

Інгредієнти для шпротних бутербродів:

Приготування шпротних бутербродів:

Картоплю необхідно очистити, нарізати на 16 круглих скибочок. Кожну скибочку просушуємо за допомогою паперових рушників.

У сковороді треба добре розігріти олію. Кількість треба розрахувати так, щоб вона покривала все дно сковороди. Порційно викладаємо в розпечену олію картоплю, обсмажуємо з кожного боку по 4 хвилини на середньому вогні.

Подрібнюємо на маленьких зубчиках тертки сир та зубчик часнику. Змішуємо подрібнені компоненти, додаємо сіль та майонез, добре перемішуємо.

На кожну скибочку картоплі викладаємо намазку із сиру та часнику. На всі картопляні часточки кладемо консервовану рибку.

З помідора прибираємо серцевину і частину, що залишилася, нарізаємо дрібними кубиками. Посипаємо томатом поверхню сирного крему біля шпротів.

Прикрасити цю страву можна зеленню та натертим сиром.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: