Бурякова ікра, гостренька та соковита: покроковий рецепт

1 хв на прочитання21 Липня 2024, 08:24
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»

Для приготування цієї смакоти знадобляться лише найпростіші продукти.

Бурякова ікра, гостренька та соковита — чудова заготівля на зиму. Для приготування цієї смакоти знадобляться лише найпростіші продукти. Вихід 6 баночок по 0,5 л.

Інгредієнти:

буряки — 2 кг;

морква — 1 кг;

цибуля — 1 кг;

помідори — 0,8 кг;

гіркий перець — 1 стручок;

оцет 9 % — 80 мл;

сіль — 1 ст. л. з гіркою (солити треба до смаку, може знадобитися більше);

цукор — 80 г (2-3 ст. л. з гіркою);

олія — 250-300 мл;

часник — 1 головка;

запашний перець, насіння кропу, лавровий лист.

Приготування.

Буряки очистити, натерти на тертці.

Моркву також очистити, натерти на тертці.

Цибулю очистити та дрібно нарізати.

Помідори прокрутити на м'ясорубці разом із гірким перцем.

Часник очистити та пропустити через прес.

Зробити засмажку з цибулі та моркви на олії. Коли овочі стануть прозорими, влити помідори, дати масі закипіти і покласти буряк, додати сіль, цукор, спеції, оцет, перемішати і тушкувати овочі на невеликому вогні 1,5 години.

Перед закінченням варіння додати часник.

Киплячу масу розкласти в банки і закрутити, перевернути й закутати до повного охолодження.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: