Догори
Дати відгук

 Будинок моди Balenciaga створить екологічні кросівки рослинної шкіри нового покоління

Bananatex - це міцна тканина, виготовлена ​​з натуральних рослин банана

1 хв на прочитання20 Червня 2024, 08:45
 Balenciaga створить екологічні кросівки Balenciaga створить екологічні кросівки
Поділитись:

Швейцарська модна компанія QWSTION оголосила про партнерство з будинком моди Balenciaga для випуску кросівок із екологічно чистої тканини з бананового волокна Bananatex, на розробку якого знадобилося понад три роки досліджень, пише vegconomist.

Bananatex - це міцна тканина, виготовлена ​​з натуральних рослин банана Абака, вирощених у високогір'ї Філіппін. Ці рослини не потребують пестицидів, добрив або додаткової води.

Крім того, вони можуть сприяти відновленню лісів та біорізноманіттю у районах, знищених пальмовими плантаціями.

«Balenciaga та Bananatex! Це – крута новина! Культовий Triple S виготовлений із 100% рослинної шкіри нового покоління. Ми з нетерпінням чекаємо на багатьох інших у майбутньому!», – написав у своєму LinkedIn Ханнес Шенеггер, співзасновник QWSTION і Bananatex.

Bananatex - матеріал, що є абсолютною альтернативою синтетичним тканинам, і вже отримав численні нагороди за екологічність та дизайн.

«Bananatex – один із трьох брендів, які цього року зареєстрували тканини під торговою маркою Vegan. Це дійсно важлива подія в текстильній промисловості, і ми сподіваємося, що інновація Bananatex зрештою призведе до появи на ринку більшої кількості веганських продуктів і покаже, наскільки доступною може бути веганська мода!» – сказала Джоді Браун, спеціаліст із сертифікації The Vegan Trademark.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.