Квашена капуста - дивовижне блюдо з масою неймовірних корисних речовин. У ній міститься натрій, залізо та вітаміни різних груп.
Багато господинь люблять готувати квашену капусту, але не всі роблять це правильно. Щоб ваша квашена капуста не зіпсувалася завчасно пропонуємо дізнатися місячний календар на квашення капусти на жовтень та до кінця 2022 року.
Наші бабусі та прабабусі дуже часто дивилися місячні календарі та готували різні соління. Виявляється, завдяки фазам місяця страви виходять дуже смачними та ніколи не псуються.
Завдяки порадам астрологів квашена капуста у кожної господині вийде хрусткою, ароматною та неймовірно корисною. Крім того, таку капусту можна буде довго зберігати та не переживати, що вона скисне і стане м'якою.
Ніколи не починайте готувати та солити капусту на спадаючий місяць. Капуста буде дуже довго готуватися та результат вас розчарує.
Не можна готувати квашену капусту на молодик. Блюдо тільки зіпсуєте та весь витрачений час полетить даремно.
І основною прикметою, якою дуже часто користувалися наші бабусі, не варто готувати капусту в жіночі дні. Найсмачніша і дуже хрустка квашена капуста готується в понеділок, вівторок та четвер.
Вам потрібно:
Капусту добре помити та нашаткувати на тертці.
Морквину обов'язково натерти на дрібній тертці або подрібнити в блендері.
Перекласти всю капусту та моркву в глибоку миску, додати 1 чайну ложку куркуми та сіль на око.
Перемішувати руками капусту, поки вона не дасть сік.
У чисті банки утрамбувати дуже щільно всю капусту та закрити кришками.
Переставити банку на тарілку та відправити в прохолодне місце.
Через тиждень банки з золотистою квашеною капустою переставити в холодильник на 2 тижні.
При бажанні, можна в квашену капусту додати часник, журавлину або будь-які спеції за смаком.