Догори
Дати відгук

Буде до смаку: сирний суп по-французьки з куркою

Подаємо з грінками.

2 хв на прочитання30 Січня 2023, 23:40
Поділитись:

Сирний крем суп – різновид першої страви. Сир добре розплавляється в гарячій воді та надає супу специфічного сирного смаку. Рецепт сирного супу може використовувати різні сорти сиру. Готують сирний суп з грибами, сирний суп з креветками або фрикадельками. Сподіваємося, вам буде до смаку сирний суп з плавленого сирка з куркою – оригінальний рецепт українською, простий, поживний та недорогий!

  •  500 гр курячого філе
  •  200 гр плавленого сиру
  •  400 гр картоплі
  •  150 гр цибулі
  •  150 гр моркви
  •  180 гр вершкового масла
  •  3 шт лаврового листа
  •  3 шт чорного перцю горошком
  •  Сіль
  •  Мелений чорний перець
  •  Зелень

1

У каструлю на 3 літри покладемо м'ясо та наллємо води. Як тільки бульйон почне кипіти, додаємо 1 чайну ложку солі, запашний перець та лавровий лист.

2

Варимо від моменту закипання 30 хвилин. Потім м'ясо виймаємо та нарізаємо невеликими шматочками.

3

Картоплю чистимо та нарізаємо кубиками. Цибулю нарізаємо дрібно. Моркву натираємо на тертці.

4

Плавлений сир натираємо на тертці або поріжемо дрібними кубиками.

5

У киплячий бульйон додаємо картоплю. Чекаємо з моменту закипання 5-7 хвилин.

6

У цей час приготуємо слабку засмажку на вершковому маслі. Спочатку покладемо на сковороду цибулю, потім моркву. Злегка посолимо та поперчимо.

7

Готову засмажку додаємо в суп і варимо ще 5-7 хвилин.

8

Потім додаємо порізане м'ясо. Варимо сирний суп з куркою до повної готовності м’яса та картоплі.

9

Наприкінці додаємо плавлений сир, гарненько перемішуємо та вимикаємо вогонь.

10

Перед подачею посипаємо сирний суп з плавленого сирка свіжою зеленню. Подаємо з грінками.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.